Slovesno odprtje novega montažnega koloparka v Cerknici

18.09.2024 08:00:00 | Komenda

Cerknica

Lidl Slovenija je spomladi v okviru pobude »Lidl za vitalno Slovenijo« vse slovenske občine povabil k oddaji predlogov za donacijsko (so)financiranje lokalnih infrastrukturnih projektov, ki spodbujajo in krepijo gibanje ter zdrav življenjski slog lokalnega prebivalstva. Na povabilo se je odzvala skoraj tretjina vseh slovenskih občin, skupno so prejeli več kot 80 predlogov projektov. Med vsemi predlogi je bil za sofinanciranje z Lidlovo donacijo izbran tudi projekt »Montažni kolopark« občine Cerknica.

Čeprav so okoliški otroci in mladi kolopark pri cerkniškem vrtcu pridno uporabljali že čez poletje, pa sta 17. septembra 2024, župan občine Cerknica Marko Rupar in članica poslovodstva Lidla Slovenija Lilijana Remich lokalni skupnosti tudi uradno predala v uporabo. Kot je povedala Lilijana Remich, je bistvo pobude »Lidl za vitalno Slovenijo« in Lidlovega javnega povabila občinam prav spodbujanje aktivnega življenjskega sloga, športa in rekreacije. »S tem omogočamo večjo dostopnost športne infrastrukture v javnosti in lokalno prebivalstvo spodbujamo k aktivnemu življenjskemu slogu, kar je tudi eno od poslanstev naše strategije sponzorstev in donacij,« je poudarila.

Župan Marko Rupar je bil zadovoljen, da je bila tudi občina Cerknica del tega projekta in uresničila zaupanje podjetja LIDL. Zahvalil se je Lidlu Slovenija in obljubil, da bo kolopark služil svojemu namenu, kar se že kaže ob popoldnevih, ko je park poln otrok. Povedal je: »Pozdravljamo, da je podjetje družbeno odgovorno in želi prispevati k lokalnemu okolju tudi s podporo tovrstnih projektov. S tem pridobivamo vsi – občine, prebivalci in podjetje.« Občina Cerknica je za postavitev montažnega koloparka uspela pridobila tudi sredstva Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji, iz lastnih sredstev pa je financirala postavitev zipline v neposredni bližini. Obe igrali sta označeni z informativnimi tablami z navodili za uporabo, ki jih krasijo otrokom razumljive lične ilustracije. Kmalu bo območje opremljeno tudi z novo urbano opremo.

Dogodka se je udeležila tudi ravnateljica vrtca Martin Krpan Cerknica Jasna Maček, ki je skupaj z vzgojiteljicami poskrbela za program odprtja, ki pa mu je ponagajal dež. Včerajšnje slabo vreme je sicer otežkočilo prikaz spretnosti na igrišču, pa vendar so otroci tudi ob podpori Lidlove maskote uravnoteženega prehranjevanja in gibanja Zdravka Lidla pripravili zanimiv program. Ravnateljica se je strinjala, da bo novo igrišče v bližini vrtca pomembno prispevalo h gibalni dejavnosti otrok, tako v času varstva kot prostočasnih aktivnostih.

Odprtje je Občina Cerknica pripravila v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2024, katerega vsebinski poudarek je na pomenu skupnega javnega prostora. Tudi montažni kolopark in zipline sta nov del javnih površin v občini Cerknica in kot taka pomemben doprinos h kakovostnemu in aktivnemu preživljanju prostega časa.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si

Kategorije


Deli

Additional reports