O Lidlu Slovenija

O Lidlu Slovenija

V Lidlu Slovenija imamo 68 trgovin in več kot 2.000 zaposlenih, na slovenskem trgu pa poslujemo od leta 2007. Smo zanesljiv partner za preprost nakup, kjer na enem mestu najdete vse, kar potrebujete za vsakodnevno uporabo.

Pomembno nam je, da nas pri delu spremljajo naše vrednote. Vrednote uspešnost, spoštovanje, zaupanje, prizemljenost in povezanost nam služijo kot vodila pri našem ravnanju, vplivajo na kulturo podjetja in nam pomagajo pri doseganju dolgoročnih ciljev. Kot naš krovni kompas združujejo strategijo in kulturo, da bi kot Lidl in člani njegove ekipe dosegli naslednjo raven uspeha. 

V središče naše dejavnosti vedno postavljamo kupce. Držimo se preprostega načela: ponujamo najvišjo kakovost po ugodnih cenah in želimo s ponudbo več kot 1800 izdelkov lastnih in uveljavljenimi blagovnih znamk zadovoljiti vsakdanje potrebe vsake družine. Številne nagrade in certifikati, ki smo jih prejeli v preteklih letih, so potrdilo naše uspešnosti, povezanosti in skrbnosti, da zagotavljamo le najboljše za naše kupce, naše zaposlene, poslovne partnerje in širšo družbo. Te vrednote so določene tako v naših načelih podjetja kot tudi načelih vodenja in ravnanja.

Zavedamo se ekonomske, družbene in okoljske odgovornost ter vsak dan delamo na nadaljnjem razvoju nas in našega poslovnega modela ter razvoju podjetja za uspešno prihodnost. V letih 2017, 2018, 2022, 2023 in 2024 smo prejeli mednarodni certifikat »Top Employer Slovenija« in »Top Employer Europe«. Certifikat podeljuje uveljavljena mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute, prejmejo pa ga podjetja, ki s svojimi izjemnimi kadrovskimi praksami, razvojnimi programi za zaposlene ter skrbjo za pozitivno in prijetno delovno okolje izstopajo v svetovnem merilu.

Naše sodelavce v upravi, logističnem centru in trgovinah povezujejo Lidlove vrednote, saj le skrbno načrtovanje, pošteno delo, medsebojna povezanost in dinamična izvedba vodijo k uspešno zaključenemu projektu. Smo odgovorni, natančni, kreativni in vedno željni novega znanja.

V Lidlu rastemo in se širimo po zaslugi naših sodelavcev. Zavedamo se, da dobro plačilo ni edini dejavnik pri izboru delodajalca, zato smo izdelali natančen sistem razvoja zaposlenih in aktivnosti v okviru skrbi za zaposlene. Ker imamo različne interese, želje in potrebe, ponujamo zaposlenim pisano paleto ugodnosti, kjer vsak najde nekaj zase. Naš model razvoja zaposlenih lahko najdete tukaj.

Skladnost in načela podjetja

Jasna pravila in visoki standardi.

Jasna pravila, visoki standardi – skladnost pri Lidlu

Upoštevanje zakonski predpisov za nas ni zgolj dolžnost, ampak nam je to samoumevno. Naše procese in sisteme trajno prilagajamo pravnim okvirom. Sodelovanja v v Lidlu v veliki meri odlikujejo zanesljivost, pravičnost in zaupanje. 

Prve trgovine

Naša zgodovina in uspešen koncept

Leta 2007 smo v Sloveniji, na isti dan, dobili kar 13 trgovin nemške trgovske verige. Od takrat smo se v Sloveniji razvili, tesno povezali z lokalnimi dobavitelji in se hkrati pridružili svetovni eliti najuglednejših delodajalcev. Trenutno zgodbo Lidla Slovenija sestavlja več kot 2000 zaposlenih, 68 trgovin ter velik logistični center v Arji vasi.

Začetki Lidla segajo v trideseta leta prejšnjega stoletja, ko je bilo ustanovljeno veleprodajno podjetje z živili. Že takrat smo vedlei, da želimo nuditi kakovost in svežino za najboljšo možno ceno. 

Ne samo, da je nakupovanje v Lidlu preprosto, tudi sodelovanje zaposlenih, kupcev, poslovnih partnerjev je transparentno. Naš koncept uspešnosti sloni na standardiziranem sistemu naših trgovin. Naša zgodba in uspeh ne bi bila tako zavzeto in dinamično spisana, brez naših zaposlenih, ki krojijo uspeh podjetja. Zavedamo se, da je temelj za uspešno delo dober odnos z ljudmi in tega se držimo tudi pri poslovnih partnerjih.