to be defined by country

Kakovost za vse

Naša obljuba o odgovornem naboru izdelkov

Svojim kupcem želimo ponuditi visoko kakovost po ugodnih cenah. To milijonom ljudi omogoča, da imajo preprosto več kot le osnovne zaloge, hkrati pa odraža naše poslanstvo, da prispevamo k višji kakovosti življenja svojih kupcev in njihovih družin.

V Lidlu imajo kupci možnost izbire, saj nabor izdelkov v redni ponudba obsega približno 2.300 izdelkov, mnogo več izdelkov pa najdejo še v akcijski in sezonski ponudbi. Nabor tako vključuje 104 ekoloških izdelkov, okrog 30 izdelkov pravične trgovine in več kot 450 izdelkov lokalnih proizvajalcev v redni ponudbi (stanje december 2022). Izbire ne manjka niti za tiste, ki želijo brezskrbno uživati v hrani brez laktoze ali glutena, ter tiste, ki bi si v svoj obrok želeli vključiti več proteinov. Tvoja izbira se zato začne v Lidlu.

Prodajalec v trgovini

Naši izdelki

V Lidlu kupci najdejo vse, kar potrebujejo vsak dan, in še veliko več: bogato ponudbo lokalnih in sezonskih pridelkov, ekološko pridelano hrano in izdelke pravične trgovine, bogato vegetarijansko in vegansko ponudbo ter okolju prijazen tekstil.
Velik delež sadja, zelenjave ter mlečnih in pekovskih izdelkov v redni ponudbi prihaja od slovenskih proizvajalcev.
Sveže meso skoraj v celoti prihaja od slovenskih dobaviteljev.
Svojo ponudbo vseskozi dopolnjujemo tudi z akcijskimi izdelki za osebno nego, izdelki za dom in gospodinjstvo, elektroniko itd. Našo ponudbo si lahko ogledate tukaj.

Preverjanje kakovosti

Naša zaveza kakovosti

Naši kupci se lahko vsakodnevno zanesejo na to, da v Lidlu Slovenija zagotavljamo visoke standarde kakovosti vzdolž celotne dobavne verige.
Na temelju stalnega upravljanja kakovosti lahko zagotavljamo, da naši izdelki vsak dan izpolnjujejo vsa interna merila kakovosti in tudi pričakovanja naših strank. Izdelki lastnih blagovnih znamk so pred prodajo temeljito preverjeni in testirani. Strog nadzor izdelkov zagotavlja, da ponujamo kakovostno hrano, sveže sadje in zelenjavo ter varne igrače. To je standard, ki ga zagotavljamo kot zanesljiv in odgovoren partner v prodaji na drobno. Več o tem, kako izpolnjujemo svojo zavezo kakovosti, lahko preverite s klikom na spodnjo povezavo.

to be defined by country

Označevanje in certificiranje izdelkov

V Lidlu Slovenija kupci najdejo trajnostno pridelano kavo, ribe in morske sadeže iz trajnostnega ribolova, izdelke pravične trgovine ter tekstil in druge izdelke, ki so proizvedeni z mislijo na varovanje okolja, ohranjanje biotske raznovrstnosti in ekološko rabo zemljišč. Vse pregledno označimo z znanimi oznakami različnih fundacij in okoljevarstvenih organizacij. Trajnostne izdelke lahko kupci najdejo v vseh blagovnih skupinah izdelkov.
S klikom na spodnjo povezavo najdete celoten pregled naših oznak in certifikatov.

Dobavitelji jabolk

Naši dobavitelji

Ne samo, da se trudimo izpolnjevati visoke standarde kakovosti v okviru podjetja, to zahtevamo tudi od svojih dobaviteljev. Z dolgotrajnimi, zaupanja vrednimi partnerstvi z roko v roki razvijamo optimalne rešitve za doseganje skupnih ciljev.
Naši poslovni partnerji brez izjeme sledijo Lidlovemu kodeksu ravnanja, s katerim določamo zahteve za doseganje standardov kakovosti. Od dobaviteljev po vsem svetu zahtevamo, da so certificirani skladno z mednarodnim standardom IFS Food ali mednarodnim standardom BRCGS. Od dobaviteljev sadja in zelenjave ter rož in zelenih rastlin pa zahtevamo certifikat GLOBALG.A.P.
Proizvajalci nekaterih izdelkov, kot so izdelki pravične trgovine ali ekološki izdelki, morajo poleg omenjenih imeti tudi dodatne ustrezne trajnostne certifikate.
Z dobavitelji in proizvajalci sodelujemo pri razvoju in izboljševanju proizvodnih postopkov. V sodelovanju z neodvisnimi akreditiranimi inštituti opravljamo tudi nenapovedane presoje proizvodnih obratov.