LJUBLJANA ŠIŠKA Z NOVO LIDLOVO MESTNO TRGOVINO

LIDL SPEKTRA: 68. LIDLOVA TRGOVINA V SLOVENIJI IN 13. V PRESTOLNICI

15.02.2024 08:00:00 | Komenda

Nova, 68. trgovina Lidl v Sloveniji

Podjetje Lidl Slovenija je danes v pritličju najvišje stanovanjske stolpnice v Sloveniji odprlo svojo 68. trgovino v državi. Trgovina v poslovno-stanovanjskem kompleksu Spektra v ljubljanski Šiški je četrta Lidlova tako imenovana mestna trgovina v glavnem mestu in skupno trinajsta v prestolnici. Ob odprtju nove trgovine so skladno s tradicijo v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet podprli organizacijo iz lokalnega okolja; donacijo v vrednosti 1000 evrov so namenili Centru Sonček Ljubljana Šiška.

Nova trgovina Lidl Ljubljana Spektra je zasnovana po sodobnem konceptu gradnje in opreme Lidlovih trgovin, ki s pregledno urejeno notranjostjo kupcem omogoča hiter in enostaven nakup, še bolj prilagojen njihovim željam.

Sodobna nakupovalna izkušnja na strateški lokaciji

Trgovina Lidl Ljubljana Spektra ima en vhod, do katerega je mogoče dostopati z dveh strani – iz pritličja iz Rakuševe ulice in iz garaže z dvigalom. Šest samopostrežnih blagajn omogoča še bolj hitro, enostavno in sodobnemu kupcu prilagojeno nakupovanje. Za Lidlove kupce je na voljo brezplačno parkiranje: 81 parkirnih mest je v garaži, dodatnih 22 pa pred trgovino.

Na okoli 1100 metrih prodajne površine kupce čaka bogata ponudba izdelkov za vsakdanje potrebe, ponudba posebnih tematskih tednov ter izdelki številnih lokalnih dobaviteljev, s katerimi v Lidlu Slovenija vseskozi krepijo sodelovanje.

Poleg Lidlove pekarne in Lidlove tržnice, kjer je v ospredju svežina izdelkov, ponudbo dopolnjujeta tudi kava za s seboj »Lidl to Go« ter sokovnik za sveže iztisnjen pomarančni sok. Kupec tako na enem mestu najde pestro izbiro kakovostnih izdelkov po kar najbolj ugodni ceni. Zagotavljanje najboljšega razmerja med kakovostjo in ceno ostaja Lidlova zaveza tudi v novem letu.

»Z odprtjem nove trgovine smo pomembno okrepili svojo ponudbo v tem delu prestolnice. Naše mestne trgovine so zelo priljubljene, Ljubljančanke in Ljubljančani nas vedno težko pričakujejo. Posebnost te mestne trgovine je visok strop, kar naredi prostor še bolj odprt in svetel, sodobna zasnova lepo dopolnjuje pritličje najvišje stanovanjske stolpnice v Sloveniji. Kot vse naše trgovine po Sloveniji je tudi trgovina Lidl Ljubljana Spektra opremljena z novostjo – elektronskimi cenovnimi izkazi, ki so jih pozitivno sprejeli tako kupci, saj jim moderni cenovni izkazi zagotavljajo informacije o cenah v realnem času, kot tudi naših zaposlenih, ki sta jim digitalizacija in avtomatizacija procesov znatno olajšala delo,« je povedal Semir Spahić, vodja prodaje za zahodno regijo.

Nova Unicefova Varna točka in Demenci prijazna točka

Trgovina Lidl Ljubljana Spektra bo razširila mrežo Unicefovih Varnih točk in Demenci prijaznih točk pod okriljem združenja Spominčica, del katerih so vse Lidlove trgovine.

Kot Varna točka bo trgovina z usposobljenimi posamezniki otrokom v stiski lahko ponudila zaščito, pomoč ali zgolj nasvet. Lidlove sodelavke in sodelavci se udeležijo Unicefovega izobraževanja, na katerem se seznanijo, kako pomagati otrokom, kako komunicirati, ko se otrok zateče na Varno točko, ter na katero pristojno institucijo se obrniti, kadar je to potrebno.

Nova trgovina je obenem postala tudi Demenci prijazna točka, kar pomeni, da so zaposleni v trgovini pridobili osnovno znanje o demenci, da lahko ponudijo pomoč osebam z demenco. Zaradi tovrstnih točk lahko osebe z demenco ostanejo dlje časa aktivne v svojem domačem okolju ter lažje dostopajo do storitev, ki so jih vajene in jih potrebujejo, vključno s trgovskimi storitvami.

Donacija Centru Sonček Ljubljana Šiška  

Lidl Slovenija v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet deluje humanitarno tudi na lokalni ravni. Ob odprtju novih trgovin se tako zahvali lokalni skupnosti in izbrani lokalni organizaciji preda donacijo. Na dan odprtja so v tem primeru Centru Sonček Ljubljana Šiška izročili donacijo v vrednosti 1000 evrov.

»V Sončku – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije omogočamo odraslim osebam z ovirami uresničitev potreb po samostojnem bivanju, zaposlovanju in socialnem vključevanju. Prav zato se veselimo odprtja nove Lidlove trgovine, ki bo popestrila ponudbo v naši bližini in omogočila dostopnost tudi težje gibalno oviranim. Donacijo bomo namenili za različne dogodke in dejavnosti, pri katerih bodo sodelovali naši uporabniki, organizirali pa bomo tudi kakšen piknik v poletnih mesecih z Lidlovo ponudbo za žar, obogatili naš kostanjev piknik, novoletno druženje in podobne aktivnosti,« je ob predaji donacije povedal Iztok Suhadolnik, direktor Zveze Sonček.   

Posebni otvoritveni popusti

V otvoritvenem tednu od 15. do 22. februarja kupce čaka posebna otvoritvena ponudba, ki je predstavljena v otvoritvenem letaku. Posebni popusti bodo na voljo tudi ob predložitvi aplikacije Lidl Plus.

V Lidlu Slovenija so v zadnjih štirih letih odprli šest novih trgovin, in sicer eno v Lenartu in pet v Ljubljani: na Slovenčevi ulici, Kongresnem trgu, Masarykovi cesti, Dolgem mostu ter na Celovški cesti v neposredni bližini parka Tivoli.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si

Kategorije


Deli

Več
Additional reports