LIDL SLOVENIJA PTUJSKI PORODNIŠNICI PODARIL GRELNO GNEZDECE

09.02.2023 09:00:00 | Ptuj

Predaja donacije na Ptuju

Lidl Slovenija je včeraj v okviru tradicionalne donacije Deluxe Splošni bolnišnici Ptuj – oddelku za ginekologijo in porodništvo predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so namreč del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenili nakupu 15 grelnih gnezdec, ki jih v teh tednih podarjajo še vsem preostalim slovenskim porodnišnicam. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je na Ptuju pospremila še podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že desetič. V teh letih so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi. Tokrat bodo z donacijo Deluxe zaobjeli celotno Slovenijo in vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa bo prejela dve. »Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom. Nadvse ponosni smo, da letos obdarujemo  vse slovenske porodnišnice in tako skrbimo za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov,« so ob predaji donacije sporočili iz Lidla Slovenija. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje namreč pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.

Karavana donacij se je ustavila na Ptuju

Karavana donacij, ki se je v januarju začela v porodnišnicah v Murski Soboti in Mariboru, nato v Novi Gorici in v Izoli ter na Jesenicah in v Kranju, se je v tem tednu najprej nadaljevala v Slovenj Gradcu, nato pa so obiskali še Splošno bolnišnico Ptuj – oddelek za ginekologijo in porodništvo, kjer so se donacije zelo razveselili in ob tem povedali: »V porodnišnici, ki je zgrajena tik ob rimski cesti, v najstarejšem slovenskem mestu, smo hvaležni za podarjeno gnezdece. Novorojenčki bi vam zagotovo zapeli hvalnico, če bi znali govoriti. In hvala tudi za lep pevski nastop podarjen našim novopečenim mamicam.«

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports