LIDL SLOVENIJA PORODNIŠNICI V POSTOJNI PODARIL GRELNO GNEZDECE

16.02.2023 11:00:00 | Komenda

Predaja donacije v Postojni

Lidl Slovenija je danes v okviru tradicionalne donacije Deluxe Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so namreč del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenili nakupu 15 grelnih gnezdec, ki jih v teh tednih podarjajo še vsem preostalim slovenskim porodnišnicam. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je v Postojni pospremila še podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že desetič. V teh letih so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi. Tokrat bodo z donacijo Deluxe zaobjeli celotno Slovenijo in vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa bo prejela dve. »Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom. Nadvse ponosni smo, da letos obdarujemo  vse slovenske porodnišnice in tako skrbimo za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov,« so ob predaji donacije sporočili iz Lidla Slovenija. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje namreč pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.

Karavana donacij se je ustavila v Postojni

Karavana donacij se je v januarju začela v porodnišnicah v Murski Soboti in Mariboru, nato pa nadaljevala v Novi Gorici, Izoli, na Jesenicah, v Kranju, Slovenj Gradcu, na Ptuju, v Novem mestu, Brežicah, Celju in Trbovljah. Danes so obiskali porodnišnico v Postojni, kjer je ob prejemu donacije dr. Petra Bratina, vodja neonatalnega oddelka izpostavila: »Sodobna grelna gnezdeca in posteljice, ki nam jih podarjata Lidl Slovenija in društvo Slojenčki, so pri našem delu z novorojenčki nepogrešljiva. Grelne blazinice pomagajo uravnavati telesno temperaturo novorojenčkom, ki sami tega še ne zmorejo, zlasti prezgodaj rojenim in tistim z nizko porodno teže. So mehke in udobne, otroka s posebno obliko gnezdeca pa objamejo tako, da se počuti varnega. Gnezdeca enostavno položimo v posteljice, v katerih nato lahko nedonošenčki ostanejo skupaj z mamami v sobi, s čimer je omogočena boljša povezava med materjo in otrokom, vzpostavljanje dojenja in nege novorojenčka. Donacija nas je zelo razveselila, Lidlu Slovenija in društvu Slojenčki se iz srca zahvaljujem v imenu vseh zaposlenih Porodnišnice Postojna.«

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports