LIDL SLOVENIJA PORODNIŠNICAMA NA JESENICAH IN V KRANJU PODARIL GRELNI GNEZDECI

30.01.2023 11:00:00 | Komenda

Predaja donacije Jesenice

Lidl Slovenija je danes v okviru tradicionalne donacije Deluxe jeseniški in kranjski porodnišnici predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so namreč del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenili nakupu 15 grelnih gnezdec, ki jih v teh tednih podarjajo vsem slovenskim porodnišnicam. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije na Jesenicah in v Kranju je pospremila podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že desetič. V teh letih so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi. Tokrat bodo z donacijo Deluxe zaobjeli celotno Slovenijo in vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa bo prejela dve. »Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom. Nadvse ponosni smo, da letos obdarujemo  vse slovenske porodnišnice in tako skrbimo za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov,« so ob predaji donacije sporočili iz Lidla Slovenija. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje namreč pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.

Karavana donacij se je ustavila na Jesenicah in v Kranju  

Karavana donacij, ki se je v minulem tednu začela v porodnišnicah v Murski Soboti in Mariboru, nato v Novi Gorici in v Izoli, se je v ponedeljek nadaljevala na porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Jesenice, nato pa še v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj.

Ob predaji donacije na Jesenicah so povedali: »Celoten kolektiv ginekološko-porodniškega oddelka se za donacijo najlepše zahvaljuje podjetju Lidl Slovenija in društvu Slojenčki. V naši porodnišnici se že leta trudimo za prijetno in varno bivanje, tako mamic, kot novorojenčkov. Grelno gnezdo in posteljica sta zelo dobrodošla pri našem delu, saj želimo, da tako mamice kot novorojenčki čimbolj udobno preživijo prve dneve po porodu, ko si morata oba odpočiti od poroda in se prilagoditi na novo okolje. Grelno gnezdo ima tako pomembno vlogo pri lažjem prehodu in prilagoditvi novorojenčka na življenje zunaj maternice, saj mu nudi mehko in toplo zavetje. V naši porodnišnici se letno rodi okrog 800 otrok in prav vsem želimo, da jim je udobno in prijetno v prvih dneh po rojstvu. Še enkrat iskrena hvala za donacijo.«

Donacije so se razveselili tudi v Kranju. »Z donacijo grelnega gnezdeca, ki bo z nadzorovanim vzdrževanjem telesne temperature novorojencem, predvsem tem, ki so prezgodaj rojeni, omogočalo lažji in kvalitetnejši prehod v zunajmaternično življenje, ste poskrbeli, da v teh zimskih dneh ne bo toplo le njim, ampak tudi osebju, ki z vso predanostjo in strokovnostjo bdi nad njimi. Iz srca hvala,« so ob predaji donacije sporočili iz Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports