54 ZLATIH ODLIČIJ ZA IZVRSTNO KAKOVOST NAŠIH IZDELKOV 2024

07.02.2024 11:00:00 | Komenda

Priznanja za izvrstno kakovost izdelkov

Naši izdelki so letos prejeli kar 54 zlatih odličij za kakovost na področju pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva, ki jih podeljuje Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarska zbornica Slovenije (GZS-ZKŽP).  

Z zlatim priznanjem kakovosti nagrajeni izdelki so plod sodelovanja z našimi lokalnimi dobavitelji Žito, Mlinotest, Pečjak, Don Don, Konditor in Sastela – z izdelki, kot so brezkvasni proteinski kruh, piškoti pariške rožice, žemlje in kajzerice, mini rogljički, ajdov kruh z orehi, kruh z drožmi, smo prepričali tudi najzahtevnejše kupce. 

Med izdelki, ki so prejeli zlata odličja, jih je deset, ki so to nagrado prejela že četrto leto zapored in si s tem prislužila tudi posebno jubilejno nagrado Zvezda odlične kakovosti, kruh z drožmi pa je prejel tudi priznanje za inovativno živilo desetletja.  

»Ponosni smo, da z našimi lokalnimi dobavitelji soustvarjamo recepture in izdelke odlične kakovosti, ki vsako leto znova prepričajo strokovno komisijo. Med prejemniki odličij je kar 42 izdelkov, ki so del naše redne ponudbe, njihovo kakovost pa potrjuje tudi dejstvo, da so že več let izjemno priljubljeni tudi pri naših kupcih,« je povedal Gregor Kutnjak, nabavnik za kruh in pekovske izdelke v Lidlu Slovenija. 

Izvrstna kakovost za izdelke iz Lidlove pekarne 

Med nagrajenimi pekovskimi izdelki domačih Lidlovih dobaviteljev so letos tako kruhi kot štručke pa tudi sladko in slano pecivo. Odličje so med drugim prejele najbolj priljubljene vrste kruhov, številne med njimi so bile večkrat nagrajene že v preteklosti, denimo bela štruca, Jelenov kruh, Koruzni kruh, mešani hribovc, Martinov kruh, italijanski kruh, kruh s semeni, in ajdov kruh z orehi.  

Prav tako so odličja prejeli tudi nekoliko bolj posebni kruhi, denimo kruh roza oktober (pirin polnozrnat kruh), beljakovinski kruh, ovseni kruh z orehi, kruh z drožmi in koruzni kruh z drožmi ter brezkvasni proteinski kruh, je nedavno prejel tudi nagrado za najbolj inovativno živilo (LINK).  

Z zlatim priznanjem so bili nagrajeni tudi bela žemlja, kajzerice, razne štručke (pirina, sirova, pica), orehova potička, mesni, jabolčni in skutin burek, hamburger bombetke, konopljin rogljič, orehova potica ter v pustnem času zelo priljubljena krof z mareličnim polnilom in čokoladni krof z borovničevim polnilom.  

Z zlatom nagrajene tudi slaščice  

Zlato priznanje med svežimi slaščicami v hladni verigi so prejeli mini rogljički s polnilom pod blagovno znamko Confiserie Firenze, med keksi pa pariške rožice in orehovi rogljički pod blaovno znamko Naše nam paše.  

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports