CENTER IRIS Z NOVIMI UČNIMI PRIPOMOČKI ZA SLEPE IN SLABOVIDNE OTROKE TER OTROKE Z AVTIZMOM

25.01.2024 11:00:00 | Komenda

Predaja donacije IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne (Center IRIS) je danes prejel Lidlovo tradicionalno donacijo Deluxe; slednjo podjetje vsako leto nameni otrokom in mladostnikom, ki potrebujejo pomoč in podporo pri zdravljenju ali razvoju. S pomočjo letošnje donacije bodo na Centru IRIS, ki skrbi za slepe in slabovidne otroke ter otroke z avtističnimi motnjami, zagotovili boljše pogoje za delo in razvoj. Na današnji slovesnosti ob predaji donacije sta svoje spomine na šolanje v centru obujala tudi parašportnika Robi Kogovšek in Matej Ledinek, otroci pa so se preizkusili v parašportnih, kot so golbal, showdown in kegljanje.

 

V okviru donacije Deluxe Lidl Slovenija otrokom in mladostnikom, ki potrebujejo pomoč in podporo pri zdravljenju ali razvoju, vsako leto nameni del sredstev od prodaje izdelkov iz svoje premium blagovne znamke Deluxe, ki je na voljo v predprazničnem času, Tokrat so z naborom različnih učnih pripomočkov opremili Center IRIS. Reliefni globus, zveneče žoge, govoreči potezni meter, obtežena blazina, gravirni stroj in drugi rekviziti bodo prispevali k bolj prilagojenim učnim postopkom, obenem pa otrokom odprli nova vrata v svet raziskovanja in razumevanja.

 

Nove učne pripomočke bodo uporabljali slepi in slabovidni otroci po vsej Sloveniji

V Centru IRIS, kjer se trenutno šola 30 slepih in slabovidnih otrok ter 47 otrok z avtističnimi motnjami, poleg tega pa pomoč zagotavljajo še 350 slepim in slabovidnim otrokom po vsej Sloveniji, so se donacije zelo razveselili in jo sprejeli z odprtimi rokami.

 

»Naša vizija je, da otroci šolanje zaključijo z občutkom lastnega zadovoljstva in z odprtimi možnostmi razvoja svoje osebnosti. Verjamemo, da bomo z novo pridobljenimi učnimi pripomočki korak bližje k uresničitvi naše vizije. Z njimi bomo lažje zagotovili bolj vključujočo, dostopno in spodbudno izobraževalno izkušnjo ter razvijali bistvene spretnosti, ki bodo učence pripravile na uspešnejšo prihodnost,« je povedala ravnateljica Centra IRIS Romana Kolar.

 

Slovesnosti, ki je v dvorani Centra IRIS pospremila predajo donacije, so se udeležili številni gostje. Lidlov glasbeni ambasador, reper Emkej, je dogodek odprl s pesmijo Male geste, napisano posebej za kampanjo Deluxe. Svoje spomine na šolanje v centru in življenjske izkušnje sta gostom opisala parašportnika Robi Kogovšek in Matej Ledinek. Dogodek so obiskali tudi učenci Centra IRIS, ki so pobližje spoznali nove učne pripomočke, obenem pa so se lahko preizkusili v športnih disciplinah, prilagojenih za slepe in slabovidne otroke. Za dodatno animacijo je poskrbel tudi Zdravko Lidl, Lidlova maskota gibanja in uravnoteženega prehranjevanja.

 

Lidlova enajsta donacija otrokom in mladostnikom, ki potrebujejo pomoč in podporo

Z letošnjo donacijo Deluxe, že enajsto zapovrstjo, je Lidl Slovenija ponovno pokazal svojo predanost uresničevanju svoje zaveze k ustvarjanju boljšega sveta in podpiranja ljudi v stiski. »V Lidlu Slovenija se zavedamo odgovornosti do okolja, v katerem delujemo in v sklopu naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet pomagamo odgovarjati na družbene izzive. Prepričana sem, da bodo lahko otroci z novimi učnimi pripomočki premagovali izzive, se drugače učili in dosegali še večje uspehe. Verjamem, da je donacija Deluxe korak k zagotavljanju podpore, ki si jo učenci in učitelji Centra IRIS zaslužijo, predvsem pa korak k ustvarjanju okolja, v katerem učenje ne pozna meja,« je ob predaji donacije povedala Lilijana Remich, članica poslovodstva in direktorica skupnih služb v Lidlu Slovenija.

 

V Lidlu Slovenija so v okviru donacije  Deluxe v minulih letih sodelovali s Pediatrično kliniko v Ljubljani, URI Soča, Društvom Junaki 3. nadstropja, z ljubljanskim, mariborskim in portoroškim zavodom oziroma centrom za gluhe in naglušne otroke in mladostnike ter z vsemi slovenskimi porodnišnicami.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si

Kategorije


Deli

Additional reports