NA PEDIATRIČNI KLINIKI LJUBLJANA ODPRLI SOBO ZAUPANJA

03.06.2021 12:00:00 | Komenda

Soba zaupanja v 3. nadstropju Pediatrične klinike Ljubljana

3. junij 2021 – Lidl Slovenija je včeraj skupaj z društvom Junaki 3. nadstropja odprl sobo zaupanja na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, ki bo namenjena pogovorom med starši in zdravniki na oddelku najmlajših bolnikov z rakom. Nastala je v okviru donacije Deluxe, ki jo Lidl Slovenija, skupaj s kupci prazničnih premium izdelkov iz linije Deluxe, ki so v prodaji v novembra in decembra, že osem let namenja ustvarjanju boljšega sveta za najmlajše.

Ureditev sobe zaupanja so ob podpori Lidla Slovenija in Pediatrične klinike v Ljubljani prevzeli v društvu Junaki 3. nadstropja: »Pri snovanju sobe zaupanja smo izhajali iz lastnih izkušenj in pričakovanj naših članov, hkrati pa smo prisluhnili tudi potrebam zdravstvenega osebja. S pomočjo Lidla Slovenije in Pediatrične klinike smo ustvarili prostor, ki bo staršem nudil umik iz bolnišničnega vrveža, domačnost in udobje. Osredotočali smo se predvsem na počutje staršev in izhajali iz vprašanja, v kakšnem prostoru bi se ob težkih pogovorih počutili vsaj nekoliko bolje?« je dejala Urška Kolenc, predsednica društva Junaki 3. nadstropja.

V društvu verjamejo, da so ustvarili prostor, v katerem se bodo starši dobro počutili: »Izbrali smo tople barve in prijetne materiale, dodali pa smo tudi kotiček za otroke, saj so predvsem mlajši otroci najpogosteje zraven pri pogovorih. Hvaležni smo Lidlu Slovenija za donacijo in podporo pri izpeljavi projekta ter osebju Pediatrične klinike v Ljubljani za svobodo pri načrtovanju sobe, zaradi česar smo lahko ustvarili prostor, ki nam daje občutek varnega zavetja,« je še dodala Urška Kolenc.

Prostor za včasih nepredstavljivo težke pogovore

Na Pediatrični kliniki v Ljubljani do sedaj niso imeli na voljo namenskega prostora za mnogokrat nepredstavljivo težke pogovore staršev z zdravnikom, pomembne odločitve pa so včasih morali sprejeti v natrpani sobi ali na hodniku. »Pogovori med  starši in zdravniki so zaupni, velikokrat težki, včasih tudi spodbudni. Pogovor s starši o poteku bolezni je nujen, je občutljiv in prav je, da se o tem pogovarjamo v okolju, ki je varno, ne nujno sterilno, toplo in vredno zaupanja. Soba zaupanja nam bo to omogočila. Hvala vsem, ki ste nam pri tem pomagali,« je o pomenu donacije povedala dr. Lidija Kitanovski, dr. med., predstojnica KO za otroško hematologijo in onkologijo.

Povabilo zdravstvenim ustanovam k oddaji predlogov za donacijo Deluxe

Donacija Deluxe je namenjena ustvarjanju boljšega sveta za otroke in mladostnike, ki potrebujejo pomoč. V preteklosti jo je Lidl Slovenija že namenil Pediatrični kliniki v Ljubljani za nakup defribrilatorja za novorojenčke in genetskega analizatorja za hitrejše diagnosticiranje levkemije ter URI-Soča za nakup različnih pripomočkov za rehabilitacijo otrok in mladostnikov z gibalnimi oviranostmi ali poškodbami, od komunikatorja za nadomestno komunikacijo do naprav za rehabilitacijo.

»Donacija Deluxe je vsako leto nekaj posebnega, saj jo namenimo zdravstvenim ustanovam, ki skrbijo za zdravljenje in rehabilitacijo najmlajših bolnikov. Odgovarjamo na potrebe ustanove s točno tistim, kar potrebujejo. Ker si želimo, da bi v naslednjih letih zaokrožila po različnih zdravstvenih in rehabilitacijskih ustanovah po Sloveniji, kjer se zdravijo najmlajši, smo jih v teh dneh povabili k oddaji predlogov za donacijo Deluxe 2021. Verjamemo, da je pred nami še ena v vrsti navdihujočih zgodb, ki jih ustvarjamo skupaj z našimi kupci,« je povedal Martin Kokol, direktor resorja Kadri v Lidlu Slovenija.

Donacijo Deluxe Lidl Slovenija običajno podeli v prvih tednih novega leta, letošnja pa je bila zaradi kompleksnosti (šlo je za ureditev dejanskega prostora) in dane epidemiološke situacije realizirana malce kasneje kot običajno.

Več informacij:

Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Tina Cipot, Korporativno komuniciranje; tina.cipot@lidl.si; pr@lidl.si

Društvo Junaki 3. nadstropja,  Urška Kolenc, predsednica društva; drustvo@junaki3nadstropja.si, https://junaki3nadstropja.si/

 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports