LIDLOVA DONACIJA DELUXE LETOS NAMENJENA GLUHIM IN NAGLUŠNIM OTROKOM

24.11.2021 12:00:00 | Komenda

Donacijo Deluxe bomo namenili trem ustanovam.

24. november 2021 – Ko si leto nadane praznično preobleko, je čas za trenutke, ki povezujejo. Zato Lidlove police vsako leto napolnijo izvrstni izdelki Deluxe. Že deveto leto zapored bo Lidl Slovenija v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet del sredstev od prodaje teh izdelkov namenil za najmlajše, za njihovo zdravljenje, rehabilitacijo ali razvoj. Letos bodo donacijo Deluxe namenili trem slovenskim zavodom za gluhe in naglušne v Ljubljani, Mariboru in Portorožu, ki bodo prejeli pripomočke za delo in razvoj gluhih ter naglušnih otrok ter mladostnikov in za nudenje strokovne pomoči. 

»Izdelki Deluxe razvajajo naše brbončice, a kar je še pomembneje, napolnijo naša srca, saj z njihovo pomočjo pomagamo, kjer je to potrebno. Dosedanje donacije smo predali v roke Pediatrične klinike Ljubljana in Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča. Letos pa bomo sredstva prvič namenili kar trem ustanovam, Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, Centru za sluh in govor Maribor ter Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož,« je o donaciji povedala Tina Cipot, vodja službe za korporativno komuniciranje Lidl Slovenije.

Za optimalen razvoj otrokovih sposobnosti

Zavodi, ki jim je skupna vzgoja, izobraževanje in rehabilitacija gluhih in naglušnih otrok ter mladostnikov ter oseb s težavami v govorno-jezikovni komunikaciji na predšolski, osnovnošolski in srednješolski stopnji, otrok z avtističnimi motnjami ter surdopedagoška, logopedska, psihološka, pedo-psihiatrična in specialno pedagoška obravnava, pri svojem delu uporabljajo različne vizualne pripomočke, ročne lutke, igrače, instrumente ter razne gibalne in didaktične rekvizite.

Z Deluxe donacijo bodo lahko izpopolnili in posodobili nabor pripomočkov ter tako še bolje izpolnjevali svoje poslanstvo – zagotoviti optimalen razvoj otrokovih sposobnosti na vseh področjih njegove osebnosti, s posebnim poudarkom na razvoju sluha, govora, jezika in komunikacije.

Kot so povedali na Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, bo donacija strokovnim delavcem omogočila zanimivejše in učinkovitejše izvajanje pomoči, saj bodo lahko z novimi didaktični pripomočki izboljšali motivacijo otrok ter prispevali k hitrejšemu in lažjemu doseganju ciljev na področju razvoja govora, jezika in poslušanja. Tudi na Centru za sluh in govor Maribor (CSGM), katerega vizija je usmerjena v sprejemanje drugačnosti in medsebojno spoštovanje, bodo sredstva namenili za nakup sicer nedosegljivih nadstandardnih učnih pripomočkov. »Z njihovo pomočjo bomo poskrbeli za optimalen razvoj otrok, za čim bolj enakovredno vključevanje v širšo družbo ter za njihov boljši jutri,« še dodajajo na CSGM. V Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož pa svoje dejavnosti predvsem prepletajo s športom in umetnostjo, saj verjamejo, da lahko skozi ti področji dosežejo najuspešnejši celostni razvoj posameznika. Donacijo bodo tako namenili nakupu športnih in umetniških pripomočkov. Ob tem dodajajo: »Donacija je dar. Dar je pomoč. Pomoč je skrb za drugega. Eno temeljnih spoznanj, ki jih živimo v naši ustanovi, je tudi vedenje, da ob skrbi za drugega skrbimo zase in plemenitimo naše življenje z drugim in ob njem.«

Izdelki Deluxe za boljši svet

Dosedanje donacije Deluxe je Lidl Slovenija namenil Pediatrični kliniki Ljubljana za nakup pripomočkov za pomoč pri zdravljenju otrok, lanska donacija pa je bila namenjena ureditvi  sobe zaupanja na hemato-onkološkem oddelku, ki služi pogovoru staršev z zdravnikom. V minulih letih so donacijo Deluxe večkrat zapored namenili tudi URI Soča, kjer so s pomočjo donacij zagotovili kakovostnejše programe rehabilitacije in hitrejše okrevanje otrok ter mladostnikov z gibalnimi oviranostmi ali poškodbami. Letos skupaj s svojimi kupci Lidl Slovenija pomoč pošilja gluhim in naglušnim otrokom ter mladostnikom.

Linija izdelkov Deluxe bo praznične trenutke popestrila z izvrstnimi gurmanskimi delikatesami, kot so siri, salame, izbrani morski sadeži, ribe ter bogat nabor sladic. Praznični izdelki so že na prodaj v vseh trgovinah Lidla Slovenije.

Več informacij:

Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Tina Cipot, Korporativno komuniciranje; tina.cipot@lidl.si; pr@lidl.si

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports