LIDL SLOVENIJA SE PRIDRUŽUJE PODPORI MEDNARODNEMU LETU SADJA IN ZELENJAVE

17.06.2021 12:00:00 | Komenda

Foto: MP produkcija

Foto: MP produkcija

V Lidlu Slovenija se zavedajo pomena uravnotežene prehrane ter uživanja zadostnih količin sadja in zelenjave. Na vrhuncu sezone bo tako v vseh Lidlovih trgovinah skoraj polovica ponudbe pridelane v Sloveniji. Prizadevanja za vnos zadostnih količin vitaminov in mineralov s projektom »Zdravko Lidl priporoča« ozaveščajo že od januarja letos, v teh dneh pa so kot prvi trgovec v Sloveniji podprli mednarodno leto sadja in zelenjave, ki so ga letos razglasili Združeni narodi.

Uravnotežena prehrana vse bolj pridobiva na pomenu, zato so v Lidlu Slovenija že v začetku letošnjega leta oblikovali pobudo Zdravko Lidl priporoča. S svojo maskoto Zdravko Lidl želijo kupce še dodatno ozaveščati o pomenu skrbi za dobro počutje in uravnoteženo prehranjevanje, tudi na prodajnih mestih. S projektom razširjajo svoje poslanstvo pri spodbujanju vitalnega življenjskega sloga, kamor poleg redne telesne aktivnosti, ki jo spodbujajo z Vitalnico, sodi tudi uravnotežena prehrana. Obenem si prizadevajo tudi za zmanjševanje presežkov hrane in spodbujajo k vključevanju inovativnih pristopov na področju trajnostne ponudbe.

Podpora mednarodnemu letu sadja in zelenjave je tako za Lidl Slovenija logičen korak, saj se želijo pridružiti ozaveščevalni kampanji Združenih narodov o pomembnosti vključitve sadja in zelenjave v vsakdanje obroke.

Skoraj polovica lokalne ponudbe

V Lidlu Slovenija so močno povezani s slovenskimi pridelovalci sadja in zelenjave, saj na vrhuncu sezone skoraj polovica ponujenega sadja in zelenjave prihaja iz Slovenije. »Slovenska jabolka in krompir so pri nas na voljo praktično vse leto, ravno zdaj pa se s prebujanjem sezone v Sloveniji delež lokalnega sadja in zelenjave na Lidlovi tržnici povečuje. Ponujamo že slovenski paradižnik, jabolka, šparglje, jagode, solato, bučke, bio bučke, mladi česen …, v prihodnjih tednih pa bo na voljo še več pridelkov iz Slovenije: kumarice, jajčevci, paprika, čebula, jedilne buče, bio paradižnik, lubenica, korenje, borovnice, zelje in še več drugega sadja in zelenjave,« našteva Mario Malačič, nabavnik za sadje in zelenjavo v Lidlu Slovenija.

Pri tem poudarja, da se sodelovanje z dobavitelji začne že mesece pred tem, ko nastopi sezona posameznega pridelka. »Že v času priprave na novo sezono se s pridelovalci dogovorimo o predvidenih količinah, ki jih bomo v naslednji sezoni odkupili.« Tako načrtovanje je velika prednost za obe strani. Lidl Slovenija si zagotovi zadostne količine domačih pridelkov, dobaviteljem pa s tem omogočijo boljše načrtovanje pridelave vse od nakupa semen do spravila in ne nazadnje dostave.

Lidlova tržnica: nenehna skrb za kakovost in svežino

Vsi dobavitelji sadja in zelenjave, ki svoje pridelke dobavljajo na police Lidla Slovenija, morajo biti nosilci certifikata kakovosti GlobalG.A.P., katerega glavna cilja sta varna in trajnostna kmetijska proizvodnja izdelkov. Certifikat potrjuje popolno sledljivost izdelkov, varovanje okolja z ohranjanjem biotske raznovrstnosti, zdravo in varno delovno okolje zaposlenih, sisteme za upravljanje uporabe gnojil, zatiranja škodljivcev, upravljanja energije in obnovljivih virov … »Tudi v Sloveniji vse več pridelovalcev prepoznava prednosti pridobitve tovrstnega certifikata, saj lahko z njim zagotavljajo, da je kakovost izdelkov resnično stalno pod nadzorom, kar je pomembna dodana vrednost za kupce,« še dodaja Mario Malačič.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports