KORAKI ZA TAČKE: OZAVEŠČANJE ZA BOLJŠO MAČJO IN PASJO PRIHODNOST

04.10.2021 11:00:00 | Komenda

Koraki za tačke

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga zaznamujemo danes, v Lidlu Slovenija končujejo letošnje dejavnosti v sklopu svojega dobrodelnega projekta Koraki za tačke. Skupaj s partnerjema, portalom Pes moj prijatelj in Zavodom Naš kuža, številnimi zavetišči ter društvi za zaščito živali po Sloveniji so minuli mesec z različnimi aktivnosti ozaveščali o bolj odgovornem lastništvu, zbirali hrano za brezdomne živali ter iskali nove, tople domove. Z aktivacijo uporabnikov na družbenih omrežjih ter dejavnostmi v interni javnosti so zbrali kar za dve toni hrane.

Po podatkih raziskovalnega inštituta Mediana ima psa ali mačko kar vsak tretji odrasli Slovenec. Med epidemijo koronavirusa pa se je število posvojitev in nakupov hišnih ljubljenčkov še povečalo. Kljub temu številne živali, predvsem izredno veliko mačk, še vedno čakajo na svoj topel dom v slovenskih zavetiščih oziroma v oskrbi lokalnih organizacij. Zato je pomoč javnosti vedno dobrodošla.

V vseh poslovalnicah Lidla Slovenija so tako kupci lahko ves september donirali svoj prispevek v obliki pasje ali mačje hrane neposredno lokalnim organizacijam, ki skrbijo za brezdomne živali.

Zbrali kar dve toni hrane za brezdomne živali

Posebno pozornost so živali dobile tudi na Lidlovih družbenih omrežjih, kjer so bile aktivnosti poleg ozaveščevanja namenjene aktivnemu zbiranju donacij hrane. S simpatičnimi kreativami so sledilce nagovarjale živali iz največjega slovenskega zavetišča za zapuščene živali v Ljubljani. Njihovemu pozivu so se pridružili številni ljubitelji živali in tako širili sporočilo odgovornega lastništva. Z vsemi aktivacijami v septembru so v Lidlu Slovenija za brezdomne živali zbrali kar dve toni hrane.

»Z dobrodelnim projektom smo predvsem ozaveščali, izobraževali in zbirali hrano. Vse to pa ne bi bilo mogoče brez naših zaposlenih, kupcev in vseh, ki nas spremljajo na naših družbenih omrežjih. Zato iskrena hvala za vsak všeček, komentar, delitev in donirano hrano, saj bomo prav z vašo pomočjo razveselili brezdomne tačke,« so povedali v Lidlu Slovenija. Hrano bodo donirali Zavodu Naš kuža, kjer jo bodo nato razdelili med društva za zaščito in pomoč brezdomnim živalim.

Iskanje domov živalim z najdaljšim »stažem« v zavetišču

V sodelovanju s portalom Pes moj prijatelj so pripravili posebno aktivacijo, kjer so letos iskali dom za pse in mačke, ki imajo v zavetišču najdaljši staž in na morebitnega lastnika čakajo že nekaj let. Skupaj s strokovnjaki za pasje vedenje Alfakan pa poskrbeli za sklop kratkih in poučnih videovsebin o vzgoji in negi živali. Z Lidlovo ambasadorko Sabino Čarman so se dotaknili še vprašanja, kako je mogoče v današnjem svetu, tudi pri živalih, zmanjšati odpadke za boljši svet.

Že tradicionalno so komunikacijsko podprli tudi SMS-linijo TACKE1 ali TACKE5 na 1919. Vsa zbrana sredstva bo Zavod Naš kuža namenil organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim.
 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports