27 ZLATIH PRIZNANJ ZA KAKOVOST IZDELKOV NA LIDLOVIH POLICAH

21.02.2023 11:00:00 | Komenda

Lidl Slovenija je tudi letos prejel več zlatih odličij za kakovost izdelkov s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva.

Komenda, 21. februar 2023 – Lidl Slovenija je tudi letos prejel več zlatih odličij za kakovost izdelkov s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva – tokrat je bilo nagrajenih kar 27 izdelkov, ki jih ponuja na policah svojih trgovin. Z zlatim priznanjem kakovosti nagrajeni izdelki so plod sodelovanja Lidla Slovenija s slovenskimi dobavitelji Žito, Mlinotest, Sastela, Pečjak in Konditor. Odličja podeljuje Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP).

»V Lidlu Slovenija smo ponosni, da sodelujemo z odličnimi slovenskimi dobavitelji in na svojih policah v rednem programu pa tudi v okviru posebnih ponudb ponujamo izdelke odlične kakovosti. Da so izdelki res odlični, je potrdila posebna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki s pekarskega področja. Večje število nagrajenih izdelkov iz Lidlove pekarne pa je le še dodatno priznanje, da je ponudba pekovskih izdelkov izvrstna. Sicer pa so nagrajeni izdelki zelo priljubljeni tudi med našimi kupci,« je povedal Rok Gabrovšek, vodja nabave prehrambnih izdelkov v Lidlu Slovenija.

Pri senzoričnem ocenjevanju izdelkov za vsako kategorijo (kruh, pekovsko pecivo, fino pekovsko pecivo, keksi, testenine, sveže slaščice v hladni verigi) se v glavnem ocenjujejo oblika, videz, struktura, vonj in okus.

Ste vedeli?

  • Izmed nagrajenih izdelkov so pri Lidlovih kupcih med top 5 izdelki po priljubljenosti: sirova štručka, ajdov kruh z orehi, drožnik, pica štručka in piškoti pariške rožice.
  • V Lidlu Slovenija večino receptur izdelkov za Lidlovo pekarno razvijejo skupaj z dobavitelji.
  • Kar nekaj nagrajenih izdelkov Lidl Slovenija izvaža tudi v druge države v Evropi. To sta italijanski kruh, ki polni Lidlove police na italijanskem trgu, v hrvaškem Lidlu pa sta na voljo koruzni kruh in orehova potička.
  • Prava zvezda izvoza pa je med nagrajenci ajdov kruh z orehi, ki je v letu 2022 dišal s polic Lidlove pekarne tako rekoč po vsej Evropi – vse od Italije, Hrvaške in Avstrije do Švice in Nemčije, priljubljen pa je tudi pri Lidlovih kupcih na Portugalskem, Španiji in celo na Kanarskih otokih.

Izvrstna kakovost za izdelke iz Lidlove pekarne

Med nagrajenimi pekovskimi izdelki domačih Lidlovih dobaviteljev so letos tako kruhi kot štručke pa tudi sladko in slano pecivo. Odličje so med drugim prejele najbolj priljubljene vrste kruhov, denimo bela štruca, Jelenov kruh, hribovc, Martinov kruh, italijanski kruh, rustikalna bela štruca, pa tudi nekoliko bolj posebni kruhi, denimo več vrst kruhov z drožmi, kruh s semeni, rženi in koruzni kruh, pa tudi ajdov kruh z orehi, kruh za žar in kruh z ocvirki. Z zlatim priznanjem so bili nagrajeni tudi bela žemlja, hamburger bombetka, XXL lepinja, več štručk (pirina, pica in sirova), pecivo z drožmi, orehova potička, mesni in skutni burek pa tudi konopljin rogljiček.

Z zlatom nagrajene tudi slaščice

Zlato priznanje med svežimi slaščicami v hladni verigi sta prejeli prekmurska gibanica in zagrebška rezina ter pecivo Medenka, med keksi pa pariške rožice. Te izdelke v Lidlu kupci najdejo pod njihovo lastno blagovno znamko Naše nam paše in Confiserie Firenze.  

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports