LIDL POSTAL GLAVNI SPONZOR PROFESIONALNE KOLESARSKE EKIPE LIDL-TREK

30.05.2023 13:00:00 | Komenda

Lidl postal glavni sponzor profesionalne kolesarske ekipe Lidl-Trek

Lidl postal glavni sponzor profesionalne kolesarske ekipe Lidl-Trek

Komenda, 30. maj 2023 – Lidl širi svojo predanost kolesarstvu in postaja glavni sponzor ter strateški partner profesionalne kolesarske ekipe Lidl-Trek. Dolgoročno partnerstvo z eno izmed vodilnih ekip v mednarodnem kolesarstvu se bo začelo točno čez en mesec, 30. junija 2023, z Dirko po Italiji za ženske (Giro d'Italia Donne) in nadaljevalo z Dirko po Franciji za moške (Tour de France) 1. julija 2023.

Gre za sodelovanje med partnerjema, ki se odlično ujemata: dvema mednarodnima blagovnima znamkama, ki ju združuje predanost učinkovitosti. Lidl in Trek imata ambiciozen načrt: na svetovnem kolesarskem prizorišču ustvariti ekipo, ki navdušuje in navdihuje vse ljubitelje kolesarstva, tako rekreativne kot tudi profesionalne. Kot partnerja se Lidl in Trek ne bosta osredotočala le na športni uspeh, ampak tudi na ozaveščanje o vplivu športa in ozaveščenega prehranjevanja na zdravje slehernega posameznika. Obe podjetji spodbujata uravnotežen in aktiven načina življenja, to pa imata zapisano tudi kot del strategije družbene odgovornosti.

»Tako kot so Lidlovi izdelki dostopni vsakomur, je kolesarjenje šport za vsakogar, ki želi biti bolj aktiven v vsakdanjem življenju. Zato z veseljem podpiramo močno in raznoliko ekipo vrhunskih mednarodnih športnikov. Prepričani smo, da zdrava prehrana in aktiven življenjski slog, ki ga oblikujeta šport in vadba, krepita dobro počutje ljudi. To sporočilo želimo prenesti čim več ljudem,« so sporočili iz Lidla.

»Del našega poslanstva je zagotoviti odlične storitve za naše kupce in jasno je, da ima Lidl enako miselnost,« je dejal predsednik Treka John Burke in dodal: »Veselimo se tesnega sodelovanja pri ustvarjanju najboljših kolesarskih ekip na svetu, obenem pa želimo čim več ljudi navdušiti za kolesarjenje.«

V Lidlu Slovenija podpirajo šport in aktiven način življenja

Poleg svoje mednarodne zavezanosti kolesarjenju Lidl Slovenija že vrsto let podpira Zvezo za šport invalidov – Slovenski paralimpijski komite, od leta 2022 pa so tudi sponzor Rokometne zveze Slovenije. Prav tako z Lidlovo Vitalnico nadgrajujejo strategijo promocije zdravega in aktivnega načina življenja ter udejanjajo svojo krovno zavezo »Preprosto več za vas«.  Vsi nasveti, vaje in recepti so zbrani na strani lidl.si/vitalnica.

O Lidlu Slovenija

Lidl Slovenija, ki na slovenskem trgu posluje od leta 2007, ima danes 65 trgovin in skoraj 2000 zaposlenih. Je del mednarodne skupine Lidl, ki je trenutno navzoča v 32 državah in ima skupaj več kot 12.000 trgovin v 31 državah ter zaposluje več kot 360.000 ljudi. Držijo se preprosta načela: ponujajo najvišjo kakovost po ugodnih cenah in želji s ponudbo več kot 2300 izdelkov lastnih in drugih blagovnih znamk zadovoljiti vsakodnevne potrebe vsake družine.

Ustvarimo boljši svet je trajnostna pobuda Lidla Slovenija, s katero želijo s pozitivnim zgledom k ustvarjanju boljšega sveta spodbujati svoje zaposlene, poslovne partnerje, kupce in širšo družbo. Vsako leto podprejo več organizacij in projektov s področja izobraževanja, kulture, športa ter humanitarne pomoči ljudem in živalim. Več na www.boljsi-svet.si

O kolesarski ekipi Trek

Trek Bicycle je vodilni svetovni proizvajalec koles in kolesarskih izdelkov. Pri Treku verjamejo, da je kolo lahko preprosta rešitev za številne najbolj zapletene probleme na svetu. Zavzemajo se za odpravo ovir, ki ljudem preprečujejo, da bi kolesa pogosteje uporabljali za prevoz, rekreacijo in navdih.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports