LIDL JE POSTAL URADNI PARTNER SVEŽINE UCI SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOLESARSTVU 2023

02.03.2023 11:00:00 | Komenda

UCI svetovno prvenstvo v kolesarstvu

Avgusta letos bo Škotska gostila prvo svetovno prvenstvo v vseh kolesarskih športih. Tako bo kar 13 tekem svetovnega prvenstva prvič potekalo na eni veliki prireditvi. Lidl je postal uradni partner svežine svetovnega prvenstva v kolesarstvu 2023, ki ga organizira Mednarodna kolesarska zveza (UCI).

UCI svetovno prvenstvo v kolesarstvu bo potekalo v Glasgowu in po vsej Škotski med 3. in 13. avgustom. To bo eden največjih kolesarskih dogodkov v zgodovini, saj bo prvič združenih kar 13 obstoječih svetovnih prvenstev UCI v sklopu ene velike prireditve.

V tem kontekstu sta tudi UCI svetovno prvenstvo v kolesarstvu in Lidl, eden vodilnih trgovcev z živili v Evropi, sklenila partnerstvo. Lidl bo kot uradni partner svežine podprl vseh 13 tekem svetovnega prvenstva na prireditvi, ki poudarja pomen gibanja in ozaveščenega prehranjevanja za bolj zdrav način življenja. Lidl kot trgovec svojim kupcem omogoča odgovorno nakupno odločanje in dostop do svežih, bolj zdravih in trajnostnih živil najboljše kakovosti po najboljši ceni. Zaradi tega je Lidl zanesljiv partner svojim kupcem pri vsakodnevnih nakupih.

Mednarodna organizacija in mednarodni dogodek 

Kot eno izmed podjetij skupine Schwarz je Lidl z več kot 12.000 trgovinami v 31 državah navzoč po vsem svetu. Zato se odlično ujema z mednarodno naravo in raznolikostjo svetovnega kolesarskega prvenstva UCI 2023, ki se ga bo udeležilo več kot 6.000 profesionalnih in amaterskih kolesarjev iz več kot 120 držav, ki tekmujejo na 13 svetovnih prvenstvih UCI. Lidlovim izdelkom in kolesarjenju je skupno to, da so dostopni vsakomur.

Tako kot so Lidlovi izdelki dostopni vsakomur, je dostopno tudi kolesarjenje: šport je idealen za vse, ki želijo biti aktivni v vsakdanjem življenju.

»Navdušeni smo nad priložnostjo, da lahko sodelujemo pri tako inovativnem in edinstvenem dogodku. Naziv 'Uradni partner svežine' odlično dokazuje Lidlovo ambicijo podpiranja zdravega in aktivnega življenjskega sloga z zagotavljanjem bolj ozaveščene in bolj zdrave izbire hrane. Ker gre za resnično prelomen svetovni dogodek, se veselimo sodelovanja z UCI svetovnim prvenstvom v kolesarstvu 2023 in hkrati navdihovanja ljudi, da v svoj vsakdan vnesejo več vitalnosti in športa,« so sporočili iz Lidla.

Amina Lanaya, generalna direktorica Mednarodne kolesarske zveze, pa je ob tem povedala: »Lidl je primeren mednarodni partner svetovnega kolesarskega prvenstva UCI 2023, ki ga bo po pričakovanjih spremljala več kot milijarda ljudi po vsem svetu. Z Lidlom nas povezuje prepričanje, da je kolesarjenje za vsakogar, in tako nam bo Lidl pomagal doseči enega od osrednjih ciljev dogodka, ki je pritegniti veliko domače in mednarodno občinstvo ter promovirati številne prednosti vožnje s kolesom za zdravje in dobro počutje.«

 

O Lidlu Slovenija

Lidl Slovenija, ki na slovenskem trgu posluje od leta 2007, ima danes 64 trgovin in skoraj 2000 zaposlenih. Je del mednarodne skupine Lidl, ki je trenutno navzoča v 32 državah in ima skupaj več kot 12.000 trgovin v 31 državah ter zaposluje več kot 360 tisoč ljudi. Držijo se preprosta načela: ponujajo najvišjo kakovost po ugodnih cenah in želijo s ponudbo več kot 2300 izdelkov lastnih blagovnih znamk in drugimi uveljavljenimi blagovnimi znamkami zadovoljijo vsakodnevne potrebe vsake družine.

Ustvarimo boljši svet je trajnostna pobuda Lidla Slovenija, s katero želijo s pozitivnim zgledom k ustvarjanju boljšega sveta spodbujati tudi svoje zaposlene, poslovne partnerje, kupce in širšo družbo. Vsako leto podprejo številne organizacije in projekte s področja izobraževanja, kulture, športa ter humanitarne pomoči ljudem in živalim. Več na www.boljsi-svet.si.

 

O UCI

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je bila ustanovljena 14. aprila 1900 v Parizu v Franciji in je vodilna svetovna organizacija za kolesarstvo. Skrbi za razvoj in promocijo kolesarstva v vseh oblikah: kot tekmovalni šport, zdrava rekreativna dejavnost, oblika prevoza in tudi samo kot zabava. UCI upravlja in promovira deset kolesarskih disciplin: cestno, stezno, gorsko, dvoransko kolesarstvo, BMX Racing, BMX Freestyle, ciklokros, trial, kolesarski ešport in gravel. Med naštetimi najdemo pet olimpijskih disciplin (cesta, steza, gorsko kolo, BMX Racing in BMX Freestyle), dve sta paraolimpijski disciplini (cestno in stezno), v štirih disciplinah pa tekmujejo tudi na olimpijskih igrah mladih (cesta, gorsko kolo, BMX Racing in BMX Freestyle). Za več informacij: www.uci.org  

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports