Plastenke

PONOVNO ZBIRAMO PLASTENKE ZA JUNAKE

Po uspešno zaključeni prvi akciji Plastenke za Junake, kjer smo s skupnimi močmi zbrali več kot 600 tisoč plastenk, se zbiranje plastenk v humanitarne namene vrača v Lidlove trgovine. Projekt društva Junaki 3. nadstropja bomo že drugič podprli skupaj s podjetjem Interzero Slovenija. Društvu bomo med drugim omogočili prostor za zbiranje plastenk v treh Lidlovih trgovinah. Sredstva od prodaje plastenk bodo namenjena društvu, v Lidlu Slovenija pa smo se ob tem zavezali še k dodatni donaciji 10.000 evrov. Odpadne plastenke pijač boste v izbranih poslovalnicah Lidla Slovenija lahko oddali v poseben avtomat za zbiranje plastenk, in sicer med 15. julijem in 30. septembrom 2024.

PLASTENKO ZA JUNAKE LAHKO ODDAŠ V

Ljubljana - Toplarniška

Maribor - Titova

Kranj - Šuceva

KAKO SE NAPRAVA UPORABLJA?

Enostavno! Prazne plastenke pijač, z volumnom od 50 ml do 3 litrov, prinesite v eno izmed treh Lidlovih trgovin. Plastenke vstavite v odprtino naprave in sledite navodilom na ekranu. Ko vstavite vse plastenke na ekranu pritisnite na gumb »DONIRAJ« in vzemite potrdilo.
Naprava za recikliranje plastenk je enostavna za uporabo in samostojno sortira ter stiska embalažo. Avtomatsko ločevanje omogoča visoko stopnjo čistosti surovine, kar vodi do večje možnosti njene pouporabe.

KAJ ZBIRAMO?

Avtomat sprejema vse plastenke pijač, ne glede na to, ali so bile kupljene v Lidlu ali v kateri koli drugi trgovini. Zbira se izključno plastenke pijač prostornine od 50 ml in 3 litre.

Pozor, da avtomat plastenko sprejme mora ta:

  • biti prazna,
  • ne sme biti poškodovana (stisnjena) ter
  • imeti vidno črtno kodo.

Zaželjeno je, da plastenko oddate z zamaškom.

ČESA NE ZBIRAMO?

Avtomat ne sprejema plastične embalaže mlečnih izdelkov in čistil, kartonske embalaže, steklene embalaže in pločevink.

KOMU JE NAMENJENA DONACIJA OD ZBRANEGA MATERIALA?

Zbrane plastenke bodo predane družbi za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, sredstva pa bodo namenjena društvu Junaki 3. nadstropja. V Lidlu Slovenija pa smo se ob tem zavezali še k dodatni donaciji 10.000 evrov.

KAJ NAREDIMO Z ZBRANO EMBALAŽO?

Zbrane plastenke bodo predane družbi za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, ki imajo za to vsa ustrezna dovoljenja. Cilj je izdelati nove plastenke iz zbrane/reciklirane embalaže, torej surovine za ponovno uporabo.

NA KOGA SE LAHKO OBRNEM V PRIMERU VPRAŠANJ

Če nam želite posredovati komentar, predlog, pohvalo ali če imate vprašanja ali pritožbe, nas lahko kontaktirate ob delavnikih od 8.00 do 17.00 preko:
- e-naslov: infofon@lidl.si
- z brezplačnim klicem na 01 888 92 72