LIDL SLOVENIJA KOT PRVI TRGOVEC V SLOVENIJI PODPRL EU KARTICO UGODNOSTI ZA INVALIDE

18.04.2024 10:00:00 | Komenda

Lidl Slovenija je kot prvi trgovec podprl EU kartico ugodnosti za invalide

Prizadevanja za zaščito in podporo ranljivih skupin so pomemben element trajnostne strategije Lidl Slovenija. Že vrsto let smo zlati sponzor Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja, aprila 2024 pa smo svojo podporo dodatno razširili. 

Ponosni smo, da smo kot prvi trgovec v Sloveniji podprli EU kartico ugodnosti za invalide, s katero invalidi uveljavljajo komercialne popuste pri različnih ponudnikih. 

Ob predložitvi osebne EU kartice ugodnosti za invalide bomo 15. v mesecu (v primeru praznikov pa en dan prej) nudili 10 % popust na nakup. EU kartico ugodnosti invalidi na upravnih enotah lahko prejmejo brezplačno. Omenjena kartica je trenutno prisotna v Sloveniji in še osmih državah Evropske unije in bo v prihodnje postala obvezna za vse države članice. V Sloveniji sta partnerja projekta Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) in Urbanistični inštitut ob podpori Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

Verjamemo, da bomo s pozitivnim zgledom spodbudili tudi mnoga druga podjetja iz Slovenije in tujine, da se bodo pridružila projektu EU kartice ugodnosti za invalide in s tem »Vseslovenski akciji ozaveščanja o socialnem vključevanju invalidov«. 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si

Kategorije


Deli

Additional reports