ODPRTJE PRVE LIDLOVE MESTNE TRGOVINE NA KONGRESNEM TRGU V LJUBLJANI

15.12.2022 12:00:00 | Ljubljana

K odprtju so pripomogli številni zaposleni

Lidl Slovenija je danes v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, odprl svojo novo trgovino, ki je obenem 64. Lidlova trgovina v Sloveniji. Posebnost trgovine, ki je  v novem stanovanjskem objektu Šumi, je, da bo dostop mogoč iz dveh strani: iz smeri Kongresnega trga ali neposredno iz garažne hiše. Ob odprtju so, kot to naredijo vsakokrat, predali tudi donacijo in s 500 evri podprli Društvo za nenasilno komunikacijo.

Vse nove Lidlove trgovine sledijo načelu zagotavljati prijetno nakupovalno izkušnjo in izdelke najvišje kakovosti po najugodnejših cenah. Nova trgovina je zasnovana po najnovejšem konceptu opreme Lidlovih trgovin, ki se lahko pohvali s sodobno in pregledno zasnovano notranjostjo, ki omogoča hiter in enostaven nakup.

»Veseli me, da v Lidlu Slovenija uspešno širimo mrežo trgovin in tako letos, ko Lidl Slovenija praznuje 15. rojstni dan, odpiramo posebno »mestno« trgovino v središču prestolnice. Lidlove trgovine najdemo tudi v centrih mest v številnih evropskih prestolnicah in ponosni smo, da se jim pridružuje tudi Ljubljana. Gre za 64. Lidlovo trgovino, ki je obenem 9. v Ljubljani. Ker si vseskozi prizadevamo, da bi se čim bolj približali našim kupcem, bomo našo prodajno mrežo širili tudi v prihodnje.je povedal Semir Spahić, vodja prodaje za zahodno regijo v Lidlu Slovenija.

Sodobna nakupovalna izkušnja, lažji dostop za invalide ter polnilnice za e-vozila

Posebnost Lidlove trgovine v Šumiju je, da bo dostop mogoč iz dveh strani: iz smeri Kongresnega trga ali neposredno iz garažne hiše. Trgovina tudi v notranjosti skriva marsikatero presenečenje, saj je tloris zaradi prilagajanja arhitekturi objekta unikaten, tudi nekateri uporabljeni materiali so za Lidl netipični in izbrani posebej za to lokacijo. Posledično bo tudi nakupovalna izkušnja v trgovini Lidl Šumi prav posebna.

Za udobnejše nakupovanje bodo na voljo podaljšani blagajniški pulti, kar je sedaj že standard naših trgovin, ter kar 5 samopostrežnih blagajn. V dveh nadstropjih podzemne garaže bo na voljo kar 81 parkirnih mest, od tega 5 za invalide, pa tudi prostor, kjer lahko počakajo psi, 4 polnilnice za e-vozila ter nakupovalni vozički za invalide in otroke.

Dobrodelni ob odprtju

Lidl Slovenija v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet deluje humanitarno tudi na lokalni ravni. Ob odprtju novih trgovin se tako zahvali lokalni skupnosti in izbrani lokalni organizaciji preda donacijo. Ob odprtju nove trgovine v Ljubljani so Društvu za nenasilno komunikacijo predali donacijo v vrednosti 500 evrov v obliki Lidlove vrednostne kartice.

V imenu društva je donacijo prevzela Ana Balog, ki je ob predaji donacije povedala: ».v imenu žensk in otrok, ki prebivajo v Varni hiši za ženske in otroke, Društva za nenasilno komunikacijo, se zahvaljujemo za donacijo vrednostnih bonov. Z donacijo ste ženskam in otrokom, ki so morali  zaradi hudega nasilja zapustiti svoj dom, omogočili nakup hrane in ostalih izdelkov. Hkrati ste omogočili, da se v prazničnem delu leta vsaj malce razbremenijo skrbi, kako preživeti. Z vašo pomočjo jim bomo pričarali vsaj malce čarobnega pridiha.«

Številni otvoritveni popusti

Na dan odprta ter vse do konca leta so za vse obiskovalce pripravili raznolike otvoritvene popuste. Na voljo bo tudi posebna ponudbo neprehrambnih izdelkov po znižanih cenah.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija