ORBITA PRILOŽNOSTI ZA ŠTEVILNE KARIERNE MOŽNOSTI

12.05.2022 12:00:00 | Komenda

Lidlova Orbita priloznosti za stevilne zaposlitvene moznosti_Foto-

V Lidlu Slovenija iskalcem zaposlitve ponujajo nemalo kariernih priložnosti, naj gre za prvo zaposlitev ali obogatitev dosedanje poklicne poti. Za vse, ki iščejo nove izzive, so v podjetju vzpostavili Orbito priložnosti. Gre za spletni portal, ki potencialnim kandidatom za delo v Lidlu Slovenija omogoča vpis v bazo, tudi kadar ni objavljenih prostih delovnih mest. Z vpisom v portal posameznik izbere delovna mesta, ki ga zanimajo, in če se odpre delovno mesto, ki ustreza njegovemu profilu, na elektronski naslov prejme obvestilo o odprtem razpisu, na katerega se lahko prijavi. V podjetju, ki je nedavno prejelo naziva Top Employer Slovenija 2022 in Top Employer Europe 2022, želijo raznolikim iskalkam in iskalcem zaposlitve po tej poti omogočiti, da jih zaposlitev najde sama.

Orbita je priložnost za vse

Orbita ponuja priložnost za zaposlitev različnim profilom kandidatov. Od študentov, ki iščejo priložnostno delo, do tistih, ki končujejo šolanje in vstopajo na trg delovne sile. Orbita priložnosti pa je izhodišče tudi za vse, ki si želijo prilagojen delovnik zaradi svojega življenjskega stila, ali tiste, ki iščejo možnost za spremembo v karieri ali karierno rast. »Portal omogoča, da v primeru potrebe po točno določenem profilu v zelo kratkem času kontaktiramo osebo, ki ustreza specifičnim kriterijem, čeprav se na razpis ni prijavila. To je nova dimenzija privabljanja potencialnih sodelavk in sodelavcev je povedala Sara Habjan, vodja recruitinga v Lidlu Slovenija.

»Trenutno zaposlitveni proces poteka individualno glede na posamezno odprto delovno mesto. Ko iščemo nove sodelavce in sodelavke, bodisi zaradi širjenja ekip bodisi nadomeščanja obstoječega kadra, objavimo zaposlitveni oglas. Če v postopku noben kandidat ni bil izbran, smo razpis v ustaljenih okvirih ponavljali. Z Orbito priložnosti pa bomo lahko hitreje stopili v stik s kandidati, ki ustrezajo razpisnim pogojem delovnega mesta, in tako poskrbeli za učinkovitejši zaposlitveni proces. Tudi izkušnja kandidata z iskanjem zaposlitve bo bolj prijetna, saj ga po oddaji prijave lahko čaka zaposlitev v Lidlu,« dodaja Tina Poje, vodja področja kadrovanja in odnosov z zaposlenimi.

Kako se lahko kandidati prijavijo v Orbito priložnosti?

V Orbito priložnosti se lahko prijavijo vsi zainteresirani kandidati ne glede na področje dela (prodaja, skladišče ali uprava). Na spletni strani vpišejo svoje kontaktne podatke, področje dela, ki jih zanima, ali želijo redno ali študentsko delo ter v kateri slovenski regiji iščejo zaposlitev. Več karierno usmerjenih podatkov kot kandidat vnese, natančneje lahko v ozadju določijo, katere karierne priložnosti v podjetju mu najbolj ustrezajo. Podatke bodo v podjetju hranili dve leti, kar pomeni, da ima kandidat kar dve leti povečane možnosti za zaposlitev v Lidlu Slovenija.

Poleg iskanja kariernih ujemanj bo Lidl Slovenija kandidatom zagotavljal tudi redno obveščanje o razpisanih delovnih mestih, karierne nasvete, izobraževalno vsebino in drugo. Glavna prednost Orbite priložnosti pa je, da kandidati med prvimi izvejo za privlačne možnosti zaposlitve v Lidlu Slovenija.

Kaj pomeni prijava?

Z vpisom v portal posameznik izbere delovna mesta, ki ga zanimajo. Če se odpre delovno mesto, ki ustreza njegovemu profilu, na elektronski naslov prejme obvestilo o odprtem razpisu, na katerega se lahko prijavi. Hkrati pa ga podjetje lahko kontaktira za možnost prijave na delovno mesto, če kandidat ustreza pogojem zaposlitve za določeno delovno mesto.


Uspešno sodelovanje z Agilconom

Podporo pri postavitvi Orbite priložnosti so poiskali v slovenskem podjetju Agilcon. Skupaj verjamejo, da digitalizacija ponuja sodobne in preprostejše načine privabljanja in zaposlovanja kadrov. Izvedba in celoten projekt zajemata tudi področje ravnanja z osebnimi podatki, saj v Lidlu Slovenija vedno veliko pozornost namenjajo tudi varnosti.

Več o Orbiti priložnosti je na voljo na spletni strani: https://orbita-priloznosti.lidl.si/s/

 

 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports