ZMAGOVALNO VINO MLADEGA VINARJA SLOVENIJE ŽE NA LIDLOVIH POLICAH

26.03.2021 10:00:00 | Komenda

Andrej Erzetič, Mladi vinar Slovenije 2020

Andrej Erzetič, Mladi vinar Slovenije 2020

Ljubljana, 26. marec 2021 – Lidl Slovenija, partner natečaja Mladi vinar Slovenije, je včeraj svojim kupcem predstavil zmagovalno vino za leto 2020, rdeči cuvée Don 2017 mladega vinarja Andreja Erzetiča. Vino Don 2017 bo do konca leta na voljo v vseh 62 Lidlovih trgovinah po Sloveniji, kjer se je pridružilo bogati zbirki več kot 50 slovenskih vin.

Po razglasitvi rezultatov natečaja Mladi vinar Slovenije 2020 pred dobrim mesecem dni kupci Lidla Slovenije od danes naprej med bogatim naborom vin najdejo tudi rdečo zvrst Don 2017, zmagovalca natečaja Mladi vinar Slovenije 2020. V lanski, že osmi sezoni natečaja, ki ga pripravljata Lidl Slovenija in Vinski univerzum, se je za laskavi naziv in predstavitev svojega vina v Lidlovih poslovalnicah potegovalo 36 mladih vinarjev. Komisijo in glasovalce je najbolj prepričalo bogato rdeče vino 29-letnega Andreja Erzetiča, ki prihaja iz Goriških Brd. Vino Don je enakomerna mešanica merlota in cabernet sauvignona, Andrejeva različica pa po okusu spominja na marmelado iz temnih sadežev z dodatkom začimb in vrtnih zelišč.

»Natečaj Mladi vinar Slovenije je odlična priložnost za mlade vinarje, da se predstavimo na domačem trgu, še posebej v času epidemije, ko so drugi načini promocije zelo okrnjeni. Sodelovanje z Lidlom Slovenija, ki mi ga je prinesla zmaga, ima seveda posebno dodano vrednost, saj me bo tako spoznalo in moje vino poizkusilo še več ljubiteljev vina. Naslov Mladi vinar Slovenije mi daje  potrditev, da sem na pravi poti, verjamem pa, da mi bo tudi v prihodnosti odprl še kakšna vrata,« je povedal Andrej Erzetič, Mladi vinar Slovenije 2020.

Podpora mladim slovenskim ustvarjalcem

Natečaj Mladi vinar Slovenije je del družbeno odgovorne pobude Ustvarimo boljši svet, s katero Lidl Slovenija na več področjih z majhnimi koraki ustvarja boljši svet. V okviru natečaja se je do sedaj na Lidlovih policah predstavilo že 14 mladih slovenskih vinarjev. »Naša široka mreža trgovin po Sloveniji za mlade vinarje že leta predstavlja pomembno odskočno desko na slovenski trg. Za večino je bil to prvi stik z veleprodajo, kar je edinstvena priložnost. V Lidlu skupaj s kupci podpiramo mlade slovenske ustvarjalce in z veseljem v naši družini raznolikih dobaviteljev  pozdravljamo tudi Andreja Erzetiča. Prepričan sem, da bo njegov Don tudi z našo  pomočjo našel pot do mnogih ljubiteljev vina,« pove Jure Lašič, nabavnik za vinski sortiment v Lidlu Slovenija.

Edinstvena priložnost v času epidemije

Mladi vinarji v običajnih okoliščinah izkoristijo vsako priložnost, da se predstavijo čim širšemu krogu ljubiteljev žlahtne kapljice. Te priložnosti je dodobra okrnila epidemija, zato je bila osma izvedba natečaja za mlade vinarje še toliko bolj pomembna. Mladim ustvarjalcem je dala priložnost predstavitve strokovni komisiji, članom vinskega kluba Zgodbe o vinu in za zmagovalca tudi širni Sloveniji. Izredna kakovost vin je navdušila ocenjevalce, zato ti zagotavljajo, da je prihodnost slovenskega vinogradništva v dobrih rokah, in že nestrpno čakajo na novo sezono Mladega vinarja Slovenije.

 


 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports