KARIERNA PRILOŽNOST ZA LIDLOVE ŠTUDENTE: PRIHAJA PROGRAM ŠTUDENT+

12.05.2021 12:00:00 | Komenda

Komenda, 12. maj 2021 – V Lidlu Slovenija verjamejo, da je študentsko delo lahko odlična odskočna deska za začetek kariere. Zato so zasnovali program Študent+, ki najbolj dinamičnim Lidlovim študentom ponuja odskočno desko za gradnjo kariere v podjetju. V okviru programa bodo njihovi študenti dobili priložnost, da se uvrstijo v ožji izbor za Lidlove Trainee programe, namenjene kariernim začetnikom, ki se prvič vključujejo v poslovni svet, hkrati pa se bodo lahko potegovali za enomesečno plačano pripravništvo, kjer bo zmagovalec programa pridobival strokovno in praktično znanje od Lidlovih najbolj izkušenih strokovnjakov. Tako bodo pridobili dragocene izkušnje in vpogled v različna področja delovanja Lidla Slovenija.

V karierni program Študent+ lahko pristopijo vsi Lidlovi študenti, ne glede na področje dela (prodaja, skladišče ali uprava). V okviru programa Študent+ bodo vsi, ki si želijo že kot študenti graditi svojo kariero v prihodnosti, dobili možnost, da pridobijo izkušnje v različnih oddelkih znotraj Lidla in raziskujejo  posamezna področja pod okriljem Lidlovih strokovnjakov.

»Kot delodajalec se zavedamo, da je usklajevanje študijskih obveznosti in študentskega dela lahko velik izziv. Zato smo zasnovali program Študent+, ki Lidlovim študentom kar najbolj olajša študentsko življenje, hkrati pa jim ponuja priložnost za karierno rast«, pojasnjuje Sara Habjan, vodja recruitinga v Lidlu Slovenija.

Kako se lahko študenti prijavijo v program Študent+?

Pogoj za prijavo v karierni program Študent+ je, da je posameznik že študent v Lidlu Slovenija. Zanje bodo v podjetju v juliju pripravili razpis, na katerega se bodo lahko prijavili, na podlagi tega pa bodo nato izbrali do 20 najboljših. Osrednja aktivnost programa in izbor za enomesečno plačano pripravništvo bo Dogodek Študent+, ki bo potekal letos septembra, in ki se ga bodo lahko udeležili najboljši študenti.

V okviru dogodka bodo študenti preizkusili svoja znanja in veščine skozi skupinske in individualne izzive, hkrati pa bodo lahko pobližje spoznali delovanje in strukturo podjetja, spoznali člane poslovodstva in zastavili različna vprašanja.

Strokovna komisija, v sestavi vodstvenih članov Lidla Slovenija, bo na podlagi izzivov ocenila udeležence in izmed vseh izbrala  finaliste, ki bodo prejeli certifikat Študent+ ter bodo uvrščeni v ožji izbor za udeležbo v Lidlovem Trainee programu*. Študent, ki se bo v skupinskih in individualnih izzivih najbolje izkazal, pa bo prejel tudi enomesečno plačano pripravništvo, s katerim bo lahko pričel en teden po dogodku.

»Čez celotno obdobje pripravništva se bo zmagovalec lahko bolje spoznal z našimi prodajnimi procesi, organizacijo različnih oddelkov in deležniki na vseh ravneh. V tem času bo spoznal delovanje različnih področij – od prodaje, nabave, blagovnega načrtovanja, skladišča, logistike, kadrov, marketinga, korporativnega komuniciranja, nepremičnin, prava itd. Na ta način bo dobil celovit vpogled v poslovanje našega podjetja in pridobil neprecenljive praktične izkušnje. Prav tako bo kot ostali finalisti uvrščen v ožji izbor za Trainee program in bo prejel certifikat Študent+«, še poudarja Sara Habjan.

V Lidlu Slovenija pa niso pozabili niti na ostale obvezne sestavine dobrega študentskega dela

V Lidlu Slovenija študentom ponujajo stimulativno in redno mesečno plačilo.

Ker se med študijskim letom spreminja količina študijskega dela in obveznosti, jim nudijo fleksibilni delovni čas.

Vsakemu študentu zagotovijo tudi mentorja, ki ga vodi čez usposabljanje. Tako je vsak novinec na delo v Lidlu Slovenija dobro pripravljen, poleg tega pa nudijo tudi vsa ustrezna izobraževanja.

Poleg tega študentom nudijo možnost zamenjave kraja dela – v primeru, da se študent med poletnimi počitnicami vrne domov iz kraja kjer študira, se lahko za ta čas zaposli v trgovini, ki je bližje njegovemu domačemu kraju.

V kolikor želi študent koristiti odmor, jim je na voljo tudi študijski ali počitniški predah. V Lidlu Slovenija študente počakajo, da v miru opravijo svoje obveznosti.

 

Več o programu Študent+ je na voljo na spletni strani https://kariera.lidl.si/studenti-in-dijaki/student-plus.  

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports