LIDL SLOVENIJA DVIGUJE PLAČE PRODAJALCEM IN SKLADIŠČNIKOM

30.03.2021 12:00:00 | Komenda

Komenda, 30. marec 2021 – Ob 14. obletnici je Lidl Slovenija včeraj zaposlenim sporočil dobro novico – z majem 2021 bo podjetje prodajalcem in skladiščnikom dvignilo plačo za 100 € bruto, kar v povprečju pomeni več kot 10-odstotno zvišanje plač. Kot pravijo, na tak način ostajajo zvesti zavezi, da so plače v podjetju nad povprečjem v trgovinski panogi.

Dvig plač prodajalcem in skladiščnikom sovpada s 14. obletnico delovanja Lidla Slovenija na slovenskem trgu, na katerega so vstopili leta 2007: »Ena prvih zavez, ki smo jih v Lidlu Slovenija sprejeli ob vstopu na slovenski trg, je bila, da bomo zaposlenim zagotavljali stimulativno plačilo, ki bo višje od povprečja v panogi. Plače prodajalcev in skladiščnikov se bodo z majem povišale za 100 evrov bruto, ne glede na to, ali so zaposleni za polni ali krajši delovni čas. Na letni ravni gre za povišanje v znesku več kot ene dodatne plače,« je dejal Martin Kokol, direktor resorja Kadri v Lidlu Slovenija.

Osnovna bruto plača za vhodno stopnjo pri prodajalcih, ki so zaposleni za krajši delovni čas 30 ur tedensko, bo od maja znašala 1.040 evrov bruto, v najvišjem plačilnem razredu pa 1.180 evrov bruto. Prvo višje izplačilo bo izplačano 15. junija z majsko plačo.

Kot poudarjajo v Lidlu Slovenija, kjer imajo 62 trgovin, eno centralno skladišče in približno 1800 zaposlenih, je skrb za zaposlene ena od strateških usmeritev podjetja. Tako izvajajo številne aktivnosti za zaposlene in njihove družine, ki jih vključujejo pod okrilje certifikata Družini prijazno podjetje, od simboličnega darila ob rojstnem dnevu, zabave za najmlajše ob novem letu, brezplačnega letovanja za otroke zaposlenih, družabnih dogodkov (v letu 2020 jih zaradi epidemiološke situacije niso izvedli), možnosti »službenega odklopa« (daljša odsotnost, v času katere ti prispevke poravna podjetje) in podobno.

Poleg nadpovprečnega plačila Lidl Slovenija vse svoje zaposlene, zaposlene za nedoločen čas, od leta 2016 vključuje v dodatno pokojninsko zavarovanje, poleg regresa za letni dopust, ki je enak, ne glede na to, ali so zaposleni za krajši ali polni delovni čas, pa jim je podjetje konec leta izplačalo tudi nagrado za poslovno uspešnost.

»Skrbimo tudi za stalni razvoj zaposlenih,« je pojasnil Martin Kokol, »vsako leto v poprečju napreduje 10 % zaposlenih v podjetju.« Ob tem pa dodaja, da bodo v podjetju že v tem letu pripravili še številne druge novosti za zaposlene.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports