NOVE ZVEZDE LOJTR'CE DOMAČIH ŽE V LIDLOVIH TRGOVINAH!

08.03.2021 | Komenda

Od danes, 8. marca, na Lidlovih policah žarijo nove zvezde Lojtr'ce domačih – izbrani izdelki  že 5. generacije posebnega Lidlovega programa, ki k sodelovanju vabi slovenske butične proizvajalce, ki želijo svoje dobrote predstaviti širši slovenski javnosti. V tej generaciji  se je za prostor na Lidlovih policah potegovalo več kot 180 dobaviteljev s skoraj 370 različnimi izdelki. Na koncu izbirnega postopka je svojo priložnost dobilo več kot 50 prehranskih in neprehranskih izdelkov  oziroma več kot 40 butičnih proizvajalcev iz cele Slovenije.

Izdelki, ki bodo kupce razvajali tokrat, so nepozabni: sveža prepeličja jajčka, dehidrirane jagode, pa ajdovi štruklji in njoki s skuto, žlinkrofi, različni jogurti, siri, razne testenine iz pire ali ajde, marmelade, piškoti, namazi, olja in še številne druge dobrote. Nekaj izdelkov se ponaša z oznako 'bio' ali 'vegansko', denimo moke, namazi in chizo veganski pripravek, ponudbo pa zaokrožujejo izdelki za razvajanje – kreme, kopeli, CBD kapljice in podobno. Kot izpostavljajo v Lidlu Slovenija, Lojtr'ca domačih letos prinaša veliko inovativnih izdelkov, za katere so prepričani, da bodo naleteli na odličen odziv pri kupcih. Več kot 180 prijavljenih dobaviteljev kaže, da je v zadnjih letih Lojtr'ca v Sloveniji postala sinonim za priložnost za rast.

Da je Lojtr'ca odlična odskočna deska za gradnjo prepoznavnosti v širši slovenski javnosti potrjujeta tudi David Avbelj in Janez Možina iz podjetja Terra Dry, ki sta se na police Lojtr'ce povzpela z dehidriranimi jagodami: »Za Lidlovo Lojtr'co domačih sva se odločila, ker sva želela preizkusiti nekaj novega za naju in ker sva v tej priložnosti videla potencial za preboj na trg.« Z izdelkom sta na trgu prisotna približno 4 mesece, kot pravita, posebne priprave niso bile potrebne, saj je bilo dovolj časa za pripravo potrebnih količin. »Vsak nasvet in pa pomoč sta nam prišla prav, tudi pri birokratskih stvareh. Naju pa je prijetno presenetila dobra komunikacija in učinkovito delo celotnega sistema,« še povesta.

Lojtr'ca vse bolj priljubljena pri kupcih

Ker kupci izdelke z Lidlove Lojtr'ce domačih izjemno dobro sprejemajo, so številni med njimi v okviru predstavitvenih akcij Lojtr'ce postali kar stalni gostje. Prav tako so nekateri izdelki, ki so se našim kupcem priljubili skozi ponudbo Lojtr'ce domačih, svoj prostor že našli v Lidlovi redni ponudbi (denimo domači sladoled v lončku, ajdovi krapi ipd.). Več o Lojtr'ci domačih najdete na: https://www.lidl.si/lojtrca-domacih.

Lidl Slovenija razvija strateška partnerstva s slovenskimi dobavitelji

Za sodelovanje s slovenskimi dobavitelji se v Lidlu Slovenija zavzemajo že od začetka svojega poslovanja. Obenem pa slovenski dobavitelji s sodelovanjem z Lidlom Slovenija vstopajo v mednarodni sistem, ki odpira možnosti, da vstopijo tudi na tuje trge. Slovenske izdelke je moč (v redni ali občasni akcijski ponudbi) najti v 27 državah, kjer je Lidl prisoten, samo v 2020 pa je po tej poti 33 slovenskih dobaviteljev v tujino izvažalo skoraj 200 različnih izdelkov, delež izvoza pa se je v primerjavi s preteklim letom povečal za kar 30 odstotkov na več kot 25 mio EUR.

Številni izdelki slovenskih dobaviteljev živijo tudi kot del Lidlovih blagovnih znamk. Dolgoročno in zanesljivo sodelovanje so v različnih segmentih svoje ponudbe oblikovali s številnimi slovenskimi podjetji, na primer z Mlekarno Celeia, Mesom Kamnik, Celjskimi mesninami, Žitom, Pekarno Mlinotest, Dano in mnogimi drugimi. Kot rezultat krepitve ponudbe slovenskih izdelkov in tudi večje prepoznavnosti slovenskih izdelkov na policah je Lidl Slovenija jeseni 2018 predstavil tudi blagovno znamko Naše nam paše. Obseg ponudbe izdelkov te blagovne znamke vseskozi povečujejo in jo bodo tudi v prihodnje še bogatili.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports