LIDL SLOVENIJA PORODNIŠNICAMA V NOVI GORICI IN IZOLI PODARIL GRELNI GNEZDECI ZA NOVOROJENČKE

27.01.2023 11:00:00 | Komenda

Predaja donacije v Novi Gorici

Lidl Slovenija je danes v okviru tradicionalne donacije Deluxe novogoriški in izolski porodnišnici predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so namreč del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenili nakupu 15 grelnih gnezdec, ki jih v teh tednih podarjajo vsem slovenskim porodnišnicam. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je v Novi Gorici in Izoli pospremila podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že desetič. V teh letih so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi. Tokrat bodo z donacijo Deluxe zaobjeli celotno Slovenijo in vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa bo prejela dve. »Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom. Nadvse ponosni smo, da letos obdarujemo  vse slovenske porodnišnice in tako skrbimo za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov,« so ob predaji donacije sporočili iz Lidla Slovenija. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje namreč pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.

Karavana donacij se je ustavila v Novi Gorici in Izoli

Karavana donacij, ki se je v začetku tega tedna začela v Murski Soboti in Mariboru, se je konec tedna nadaljevala v Splošni bolnišnici Dr. Franca Derganca v Novi Gorici. Predstojnica Ginekološko porodniške službe Alenka Zavrtanik Čelan, dr. med., spec. gin. por., je ob tej priložnosti povedala:

»Tudi v Šempetrski porodnišnici se zahvaljujemo podjetju Lidl Slovenija in društvu Slojenčki, da sta poskrbela za naše najbolj nebogljene novorojenčke. To so nedonošenčki, ki jih v naši porodnišnici k sreči ni veliko, potrebujejo pa skrbno nego in podporo pri prilagajanju na življenje izven toplega zavetja maternice. Z novim in sodobnim grelnim gnezdecem, ki ga do sedaj v naši porodnišnici še nismo imeli, bo skrb za njihovo toplo in prijetno novo življenjsko okolje v prvih dneh lažja in bolj varna. S prenovo porodnišnice smo poskrbeli za udobje mamic. Veseli nas, da bomo z novo pridobitvijo lahko dodatno poskrbeli tudi za vse naše majhne in bolne novorojenčke, ki jim bo grelno gnezdece nudilo toplo in udobno zavetje.«

Naslednja postaja karavane pa je bila Splošna bolnišnica Izola, kjer so donacijo prevzeli na oddelku za  ginekologijo in porodništvo. Ob predaji donacije so povedali: »Vsak porod je za družino nepozaben in prelomen dogodek, zato je skrb za porodnice in novorojenčke vedno v ospredju. Kadar je porod prezgoden, novorojenček pogosto potrebuje našo pomoč in podporo. Z grelnimi gnezdeci preprečujemo podhladitev in omogočamo, da lahko nekateri novorojenčki, kljub prezgodnjemu rojstvu in nizki porodni teži, sobivajo z mamico, kar seveda pripomore k izboljšanju obeh. V imenu naše porodnišnice se za donacijo iskreno zahvaljujemo tako družbi Lidl Slovenija, kot društvu Slojenčki.«

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports