LIDL SLOVENIJA PORODNIŠNICAMA V MARIBORU IN MURSKI SOBOTI PODARIL GRELNI GNEZDECI

23.01.2023 11:00:00 | Komenda

Grelno gnezdo

Lidl Slovenija je danes v okviru tradicionalne donacije Deluxe mariborski in murskosoboški porodnišnici predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so namreč del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenili nakupu 15 grelnih gnezdec za novorojenčke. Te bodo poleg omenjenih porodnišnic v prihodnjih tednih podarili vsem slovenskim porodnišnicam. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki, ki je iz društvenih sredstev zagotovilo še posteljice za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je v Mariboru in Murski Soboti pospremila podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že desetič. V teh letih so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi. Tokrat bodo z donacijo Deluxe zaobjeli celotno Slovenijo in vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa bo prejela dve.

»Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom, ki so še posebej ranljivi ter potrebujejo podporo medicinske opreme in posebno nego. Nadvse ponosni smo, da smo letos lahko obdarili prav vse slovenske porodnišnice in tako poskrbeli za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov, « so ob predaji donacije sporočili iz Lidla Slovenija.

Prvi dve grelni gnezdi porodnišnicama v Murski Soboti in Mariboru

Karavana Deluxe je svojo pot po Sloveniji danes pričela v Prekmurju, kjer je predala prvo grelno gnezdo porodnišnici v Murski Soboti.

»Splošna bolnišnica Murska Sobota se iskreno zahvaljuje podjetju Lidl Slovenija in društvu Slojenčki za donacijo grelnega gnezdeca in posteljice, ki smo ga v naši porodnišnici zelo veseli. Novorojenčkom je na ta način omogočeno ugodnejše in kvalitetnejše bivanje v naši porodnišnici, kar je za njihovo zdravje in zadovoljstvo staršev več kot pomembno. V svetu, v katerem živimo, je vsako dobronamerno dejanje hvale vredno, zato se vsem, ki so pri donaciji sodelovali še enkrat iskreno zahvaljujemo,« so povedali v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Naslednja postaja karavane je bil UKC Maribor, kjer so donacijo prevzeli na oddelku za perinatologijo. Predstojnik oddelka izr. prof. dr. Faris Mujezinović, dr. med. je ob predaji donacije povedal: »Podjetju Lidl Slovenija se iskreno zahvaljujemo za pozornost. Porodnišnice nase rade gledamo kot na začetek življenja oziroma nekaj kar predstavlja našo prihodnost. Skrb in dobri pogoji za nosečnice ter novorojenčke so pri nas na prvem mestu. S to donacijo bo neonatalni oddelek pridobil največ, saj bomo tako lahko našim porodnicam oziroma njihovim otrokom ponudili še več udobja.« 

Grelno gnezdece za varnejše prilagajanje prezgodaj rojenih otrok

V Sloveniji se vsako leto[1] prezgodaj rodi približno 1.400 otrok, kar predstavlja več kot 7 % vseh rojstev. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkom, ki še ne zmorejo sami uravnavati telesne temperature. Z grelnim gnezdecem je prilagajanje novorojenčkov na zunanje življenje varnejše, obenem pa omogoča tudi bolj pravilno nameščanje ter ustvarjanje tesnega in prijetnega okolja novorojenčkov.

Donacija Deluxe ustvarja boljši svet

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že deseto leto zapored. Z donacijo Deluxe so v tem času v Lidlu Slovenija podprli:  

Pediatrično kliniko Ljubljana za nakup pripomočkov za pomoč pri zdravljenju otrok in za vzpostavitev sobe zaupanja na hematološko-onkološkem oddelku, ki se uporablja za pogovore staršev z zdravnikom; URI – Soča, s katero so v minulih letih večkrat pripomogli h kakovostnejšim programom rehabilitacije otrok in mladostnikov z gibalnimi oviranostmi ali poškodbami; Zavode za gluhe in naglušne v Ljubljani, Mariboru in Portorožu – v lanskem letu so donacijo namenili za nakup pripomočkov za razvoj otrok in mladostnikov v zavodih.

 

[1] http://www.nedonosencek.net/o-nedonosenckih/o-nedonosenckih 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si

Kategorije


Deli

Več
Additional reports