STALIŠČE LIDLA SLOVENIJA NA SITUACIJO Z DOBAVITELJEM MARINBLU, 9.6.2022

09.06.2022 16:00:00 | Komenda

Stališče Lidla Slovenija na situacijo z dobaviteljem Marinblu

Lidl Slovenija očitke o neprimernih praksah dobaviteljev jemlje zelo resno. Potem ko smo izvedeli za očitke na račun Marinblu, smo dobavitelja takoj zaprosili za pojasnila in pričeli s preverjanjem navedb. Zato Lidl Slovenija od danes do nadaljnjega prekinja z naročanjem blaga pri podjetju Marinblu.

Lidl Slovenija s svojimi dobavitelji gradi dolgoročne vezi, ki temeljijo na poštenih odnosih in zaupanju. Obenem podjetje obsoja kakršne koli kršitve človekovih pravic in delovnopravne zakonodaje. Že leta določamo svoje visoke zahteve po družbenih in ekoloških standardih s »Kodeksom ravnanja«, ki je obvezni del vseh pogodb s poslovnimi partnerji. Podrobno so naše zahteve zapisane v dokumentih »Korporativna dolžnost skrbnega ravnanja na področju človekovih pravic in okoljevarstva pri nabavi izdelkov« in »Človekove pravice v dobavni verigi«.

Zaradi ničelne tolerance do kršitev kodeksa ravnanja bomo situacijo v podjetju Marinblu podrobno preučili in na osnovi izsledkov določili nadaljnje korake.

Poudarjamo, da so v Lidlu Slovenija varstvo potrošnikov in kakovost ter varnost izdelkov vedno na prvem mestu.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports