LIDL SLOVENIJA ODDELKU ZA REHABILITACIJO OTROK NA URI - SOČA PREDAL POLIGON ZA UČENJE SPRETNEJŠE VOŽNJE Z INVALIDSKIM VOZIČKOM

14.02.2019 12:00:00 | Komenda

Predaja donacije Deluxe 2018

Predaja donacije Deluxe 2018

Ljubljana, 14. februar 2019 – Otroci iz oddelka za rehabilitacijo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu - Soča (URI - Soča) se bodo lahko od danes naprej naučili spretnejše vožnje z invalidskim vozičkom. Lidl Slovenija je v okviru šeste, že tradicionalne, donacije Deluxe del sredstev od prodaje praznične linije izdelkov namenil nakupu opreme za postavitev poligona, na katerem se bodo otroci lahko učinkovito naučili vožnje z invalidskim vozičkom in spoznali osnovne prometne znake. Novo osvojena znanja in veščine vožnje z invalidskim vozičkom otrokom omogoča večjo mobilnost, več samostojnosti in bolj učinkovito vključevanje v šolsko okolje ter med vrstnike. Lidl Slovenija donacijo Deluxe podarja v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet.

 

Sredstva za donacijo Lidl Slovenija zbira ob prodaji linije izdelkov Deluxe, ki jih lahko najdemo na policah njihovih trgovin vsako leto v prazničnem času. V okviru tokratne donacije je Lidl Slovenija omogočil nakup opreme za postavitev prometnega poligona, prek katerega bodo otroci krepili svoje znanje uporabe invalidskega vozička in tako pridobili na samozavesti ter mobilnosti. »Poligon bo otrokom omogočal sistematično učenje in pripravo na uporabo vozička v domačem okolju, ki je bolj zahtevno kot bolnišnično okolje. Otroci se morajo naučiti obvladovanja vozička na različnih klančinah, pri premagovanju ovir, vključevanju v cestni promet in sodelovanju pri športnih dejavnostih. Na ta način lahko razvijajo svojo samostojnost in krepijo svoje zmožnosti. Z večjo samostojnostjo postopno razbremenijo tudi starše,« je dejala dr. Katja Groleger Sršen, dr. med., vodja oddelka za rehabilitacijo otrok na URI - Soča. Donacija poleg poligona in testnega invalidskega vozička vključuje še nabor psiholoških testov za otroke, s katerimi bodo krepili kognitivno razumevanje in učenje.

 

Lidl Slovenija z donacijo Deluxe za še učinkovitejšo rehabilitacijo

Podjetje Lidl Slovenija in URI - Soča druži dolgoletno partnerstvo z namenom omogočanja še učinkovitejše rehabilitacije za otroke. Z minulimi donacijami so pomembno obogatili nabor pripomočkov na oddelku za rehabilitacijo otrok, kar omogoča njihovo lažje in hitrejše okrevanje. »V Lidlu Slovenija donacije Deluxe že šesto leto zapored namenjamo otrokom, ki potrebujejo zdravljenje oziroma rehabilitacijo. Zadnjih nekaj let smo ustvarili izjemno partnerstvo z URI - Soča, saj je delo, ki ga tukaj opravljajo strokovni timi, ustvarjanje boljšega sveta za te otroke. In prav takšna poslanstva želimo v Lidlu Slovenija podpirati. Veseli smo tudi, ko vidimo, kako se naša sponzorstva in zgodbe, ki jih ustvarjamo, prepletajo med sabo. URI - SOČA je tudi pomemben partner v programu Postani športnik, ki ga soustvarjamo z ZŠIS – POK in mislim, da je takšno partnerstvo ter sodelovanje prava pot, da bomo uspeli motivirati mlade invalide, da se gibajo in preizkusijo vsaj kakšen šport,« je ob podelitvi donacije dejala Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija. Tako so tudi dogodek ob predaji donacije popestrili športniki invalidi, ki so otrokom predstavili in jih povabili k preizkusu dveh paraolimpijskih športov, boccie in parakolesarstva. Lidl Slovenija in URI - Soča sta ob zaključku donacije pripravila še predavanje kliničnega psihologa dr. Aleksandra Zadela o samostojnosti otrok, ki so se ga udeležili starši in zaposleni na URI – Soča ter ostali zunanji gostje.

 

Dodatne informacije:
URI - Soča, Mateja Pelkič Toplak, mateja@mojekomuniciranje.si , tel. 041/795-496
Lidl Slovenija, Tina Cipot, tina.cipot@lidl.si, pr@lidl.si,  tel. 01/729 74 52

 

O Lidlu Slovenija

Lidl Slovenija je del trgovske verige Lidl  s sedežem v Nemčiji, ki je trenutno prisotna v 30 državah, trgovine pa ima v kar 29 državah po svetu. Na slovenskem trgu je Lidl Slovenija prisoten od leta 2007, trenutno ima 56 trgovin in zaposluje več kot 1.500 sodelavk in sodelavcev. Leta 2013 so oblikovali trajnostni koncept Ustvarimo boljši svet, s katerim izkazujejo predanost podjetja Lidl Slovenija družbeno odgovornemu poslovanju. K aktivnemu sodelovanju s pozitivnim zgledom spodbujajo sodelavce, dobavitelje, partnerje in kupce. Na letni ravni sodelujejo z več kot 250 različnimi organizacijami na področju humanitarne pomoči, športa, izobraževanja, varovanja okolja in podobno.

 

 Kot drugod po Evropi si tudi v Sloveniji prizadeva popolnoma uresničiti pričakovanja kupcev. Svojo ponudbo v Lidlu vseskozi bogatijo, saj želijo zadovoljiti vsakdanje potrebe povprečne družine. Na prvo mesto postavljajo kakovost, saj izdelke redno pregledujejo certificirani inštituti, nadzorujejo pa jih tudi s stalnimi internimi preveritvami.

 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports