Zelenjava na mizi

Reciklirana kuharija

POIŠČI SVOJ NAVDIH V KNJIŽICAH RECIKLIRANA KUHARIJA

Kliknite na posamezno knjižico za brezplačen prenos.

Reciklirana kuharija 2024

9. knjižica recikliranih receptov Reciklirana kuharija prinaša 20 izvirnih predlogov za zmanjšanje količine zavržene hrane ter kviz, v katerem lahko preizkusite, kako hranozavestni ste.

Reciklirana kuharija 2023

8. knjižica recikliranih receptov Reciklirana kuharija prinaša 20 izvirnih predlogov za zmanjšanje količine zavržene hrane ter ustvarjanje novih in vznemirljivih okusov pri kuhanju.

Reciklirana kuharija 2022

V 7. izdaji Reciklirane kuharije najdete 20 izvirnih receptov, ki so jih pomagali soustvariti otroci iz slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol. 

Reciklirana kuharija 2020

V tokratni izdaji Reciklirane kuharije najdete 12 receptov, ki jih je prispevalo 12 izobraževalnih ustanov programa Ekošola, kjer so otroci, učenci in dijaki jedi pripravili iz ostankov tam pripravljenih obrokov.

Reciklirana kuharija 2021

V 6. izdaji Reciklirane kuharije tokrat poleg okusnih receptov, najdete tudi pet zmagovalnih zgodb, ki so jih slovenske družine ustvarile v okviru literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. Te na edinstven način prikazujejo, kako lahko krojimo usodo naši najljubši hrani.

Reciklirana kuharija 2019

V tokratni izdaji Reciklirane kuharije najdete 12 receptov, ki jih je prispevalo 12 izobraževalnih ustanov programa Ekošola in 4 slovenski blogerji: Tamara Bastarda (Drzna dekleta), Sabina Čarman (Mami na vrtu) ter Dora Markun in Miha Pušavec (Moj gušt).

Reciklirana kuharija 2018

V 3. izdaji Reciklirane kuharije najdete 15 receptov, ki jih je prispevalo 11 izobraževalnih ustanov programa Ekošola in 4 slovenski blogerji: Tamara Fortuna, Urška Fertelj, Natalija Šuštar in Tamara Bastarda. 

Reciklirana kuharija 2017

V 2. izdaji Reciklirane kuharije najdete okusne recepte, ki so nastali v sklopu nagradnega natečaja Reciklirana kuharija in so jih prispevali otroci slovenskih vrtcev in šol. Recepti so edinstveni po tem, da je njihova glavna sestavina živilo, ki je ostalo d druge jedi ali pa ga nismo porabili v celoti.

Reciklirana kuharija 2015

Za 1. knjižico Reciklirana kuharija smo ideje za ponovno uporabo hrane poiskali pri tistih, ki so znani po svoji kreativnosti, in pri tistih, ki s hrano vsak dan ustvarjajo prave čarovnije. Del receptov so v posebnem natečaju tako prispevali učenci slovenskih izobraževalnih ustanov, svoje najljubše (reciklirane) kuharske domislice pa so razkrili tudi obiskovalci naše Facebook strani.