to be defined by country

Naša zaveza kakovosti

Kako v Lidlu zagotavljamo visoko kakovost?

Da bi še naprej razvijali naše izdelke z vidika kakovosti in pri tem ravnali v skladu z našim razumevanjem trajnosti, si v okviru sistema vodenja kakovosti nenehno izmenjujemo informacije in ostajamo v dialogu s proizvajalci in dobavitelji.

Vsi naši procesi so zasnovani tako, da zagotavljajo varnost in kakovost, zato se kupci lahko zanesejo na visoke standarde glede sestave, okusa, izgleda in konsistence naših izdelkov.

Spremljamo razvoj in spremembe zakonskih predpisov ter jih uveljavljamo v praksi. Sem sodijo predpisi EU, kot so Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Uredba EU št. 1169/2011), Uredba o aditivih za živila (Uredba EU št. 1333/2008) in Direktiva EU o nepoštenih poslovnih praksah podjetij v razmerju do potrošnikov. Pozorni smo tudi na nacionalne pravne predpise, ki se lahko med državami EU razlikujejo. Svojim dobaviteljem postavljamo ostrejše zahteve, kot jih predvidevajo veljavni predpisi, denimo glede uporabe pesticidov pri pridelavi sadja in zelenjave, da bi zagotovili preverjeno Lidlovo kakovost.

Kratke transportne poti pomenijo sveže izdelke v trgovini. Kjer je le mogoče, dobavljamo sveže blago iz Slovenije, če to ni izvedljivo, pa vsaj iz države EU.

Prodajalec in kupec v trgovini

Zadovoljne stranke so naše merilo

Naš cilj je vedno zadovoljiti potrebe naših kupcev, zato so nam povratne informacije in predlogi za izboljšave vedno dobrodošli.   

Kadar se pojavi sum, da posamezen izdelek ni v skladu z zahtevami varnosti živil, nemudoma sprožimo standardizirane interne postopke: izdelek umaknemo iz prodaje in o tem obvestimo pristojne inšpektorate. Sočasno seznanimo javnost po različnih komunikacijskih kanalih, med drugim z objavami v trgovinah in na spletni strani.

Okusi in preference se lahko razlikujejo od države do države, kar seveda upoštevamo in vseskozi izboljšujemo recepture izdelkov lastnih blagovnih znamk. Ena izmed naših zavez je tudi zmanjševanje vsebnosti sladkorja, soli, barvil, konzervansov in arom.

Zaposlena v trgovini pri sadju in zelenjavi

Nagrade in nagrajeni izdelki

Številne naše blagovne znamke in izdelki redno prejemajo nagrade in najvišje ocene na priznanih testih izdelkov, naj gre za priznanja, ki prihajajo od potrošniških organizacij, kot je »zmagovalec testa« Zveze potrošnikov Slovenije, ali od raziskovalnih podjetij, kot je »izbrani produkt leta«. Rezultati neodvisnih testov dokazujejo, da so naše blagovne znamke pogosto boljše od izdelkov priznanih blagovnih znamk.

- 15 priznanj »BEST BUY«
- 8 priznanj »izbrani produkt leta«
- 48 zlatih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije
- 15 zlatih priznanj »QUdality meDAL«

Znanstvenik pregleduje kakovost

Naši standardi kakovosti in varnosti

Izdelke Lidlovih blagovnih znamk testiramo, preden gredo v prodajo, in jih nato tudi pogosto preverjamo. Pred prvo dobavo morajo dobavitelji za izdelek pridobiti izvedensko mnenje, ki ga pripravi neodvisni akreditirani inštitut. Ta opravi vse potrebne analize, ki zagotavljajo skladnost izdelka.

Preverjamo tudi označevanje izdelkov, saj zagotavljamo, da so vse sestavine v celoti in pravilno navedene na embalaži. To pomaga na primer ljudem s posebnimi prehranskimi potrebami ali alergijami, ki lahko takoj najdejo vse informacije o alergenih in sestavinah.

Lidl ima mednarodni sistem nadzora blaga, tako da lahko v primeru nepredvidenih dogodkov sprejmemo takojšnje ukrepe za zagotavljanje kakovosti. Za vse izdelke zagotavljamo sledljivost od pridelave in predelave do prodaje. 

Otrok se igra

Varnost naših neživilskih izdelkov

Za naše neživilske izdelke, na primer električno orodje, kuhinjske aparate ali igrače, veljajo visoki varnostni standardi. Pri proizvodnji naših neživilskih izdelkov največ pozornosti namenjamo temu, da izdelek ob pravilni uporabi ne povzroča nobene nevarnosti za okolje in uporabnika. S pomočjo neodvisnih inštitutov izvajamo redne presoje v proizvodnih obratih naših izdelkov. Testiranje izdelkov prav tako poteka v skladu z mednarodno priznanimi standardi ne glede na to, kje so bili proizvedeni.

Tekstil

Naša kakovost tekstila

Pri tekstilu in tekstilnih izdelkih še posebej zagotavljamo, da ne vsebujejo zdravju nevarnih snovi in da se odlično prilegajo. Ves tekstil lastnih blagovnih znamk zato večstopenjsko preverjamo, začenši v proizvodnih obratih. Testiranje in certificiranje izvajamo s pomočjo neodvisnih inštitutov.