Green star

Green Star

Green star certifikat

V Lidlu Slovenija se že vrsto let trajnosti lotevamo zavzeto, celostno in premišljeno, zato smo ponosni, da smo v letu 2023 ponovni prejemnik certifikata Green Star. Tako kot leto poprej, smo tudi letos prejeli pet zvezdic na certifikatu in se s tem uvrstili med "Zelene zvezde". V to kategorijo spadajo ambiciozna podjetja, ki so načela trajnostnega poslovanja že vključila v svojo misijo, vizijo in strategijo ter poslovne modele.

 

V želji po zmanjšanju negativnih vplivov na okolje, smo v Lidlu Slovenija že pred leti začeli sprejemati ukrepe v smeri varovanja virov, podnebja in biotske raznovrstnosti. Zavedamo se, da imamo možnost narediti velike premike in k spremembam spodbuditi tudi druge. Trajnost namreč ni tekmovanje, temveč skupna pot vseh nas proti istem cilju, zato upamo, da se nam bodo na poti zelene preobrazbe pridružila še druga slovenska podjetja.  Prejeti certifikat Green Star je dokaz, da je trajnost v Lidlu Slovenija zapisana globoko v naš DNK in da na naši trajnostni poti ubiramo prave korake.

 

O certifikatu Green Star

Green Star je prvi certifikat za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki kaže, kje na poti zelene preobrazbe se posamezno podjetje trenutno nahaja. Osnova za izdajo certifikata je ESG ocena Green Star na področju trajnostnega poslovanja in podnebnega ukrepanja, ki temelji na mednarodnih okvirjih in standardih za trajnostno poročanje ter zakonodaji EU. Ocenjuje vpliv dejavnikov upravljanja, okolja ter družbe na podjetje in odtis ter vpliv podjetja na okolje, podnebje in družbo. Končne ocene so sestavljene iz ocene za skladnost delovanja z ESG standardi in ocene podnebnih aktivnosti. Razvrščene so od ene do pet zvezdice, pri čemer je pet zvezdic najboljša možna ocena.