Ustvari boljši svet skupaj z nami

V podjetju Lidl Slovenija večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam in podpiramo številne projekte, ki se trudijo izboljšati svet. Ker je povpraševanje po pomoči iz dneva v dan večje, je nemogoče priskočiti na pomoč vsem, zato potrebujemo v podjetju nekaj časa za organizacijo in pregled vseh prispelih prošenj. S tem namenom smo naš sistem prejemanja prošenj prenovili in pripravili spodnji obrazec, kamor lahko vaša organizacija odda prošnjo za donacijo.

Prednost bodo imele organizacije in projekti, ki bodo odražali vrednote in poslanstvo projekta Ustvarimo boljši svet in Lidla Slovenija.

Prošnje za donacije fizičnim (posameznim) osebam po naših smernicah žal avtomatsko zavrnemo. Izdelke donirane fizičnim osebam je namreč po slovenski zakonodaji potrebno prijaviti, konec leta pa se posamezniku darovana sredstva štejejo v dohodnino, kar bi negativno vplivalo na posameznikovo finančno situacijo. V podjetju Lidl Slovenija tako večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam, ki nato neposredno pomagajo posameznikom, ki potrebujejo pomoč.

POMEMBNO!

Prošnje sprejemamo od 1. do 31. julija 2024, o naši odločitvi pa bodo izbrane organizacije obveščene v roku 30 dni po zaključku razpisa. Predaja donacij bo predvidoma v juniju. Povabilo za oddajo prošnje za donatorska sredstva je tokrat namenjeno za projekte, ki bodo potekali v septembru in oktobru 2024.

Podrobnejše informacije o pravilih in pogojih si preberite s klikom na gumb "PRAVILA IN POGOJI".

Pomembno: v tem sklopu povabil k oddaji prošenj za donacije doniramo vrednostne kartice Lidla Slovenija, ne pa finančnih sredstev za izvedbo projektov in financiranje določenih stroškov. Prosimo, da potrebe po donaciji podrobneje opišite v razdelku Opis projekta, kjer navedite točno višino vrednostne/ih kartice/ih, ki si jih želite oziroma potrebujete za izvedbo vašega projekta ter kako bodo le-te porabljene.

Lidl Slovenija bo v tem poslovnem letu zopet odprl več povabil za oddajo prošenj za donatorska sredstva. Prijavni roki bodo veljali od objave na spletni strani do preklica oziroma do morebitne spremembe teh pravil in pogojev.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovu: boljsisvet@lidl.si.

Veselimo se že vaših prošenj in se zahvaljujemo za razumevanje.

Ekipa Boljši svet Lidl Slovenija