MIRA ŠEMIĆ NA VINSKI DELAVNICI PREDSTAVILA KAKOVOSTNA VINA IZ LIDLOVE VINOTEKE

20.05.2022 10:30:00 | Komenda

Ponudba kakovostnih vin, ki jih najdete v Lidlovi vinoteki.

»Po poti dobrih vin«, kot se je imenovala včerajšnja virtualna Lidlova vinska delavnica, je udeležencem ponudila nepozabno gurmansko izkušnjo. Vinska strokovnjakinja Mira Šemić, ki je delavnico vodila, je s svojim znanjem o vinu in hrani navdušila prav vsakega, za prvovrstno izkušnjo, ki si jo bodo zapolnile tudi brbončice vseh prisotnih, pa je poskrbela Lidlova košara dobrot, ki so jo, pripravljeno na degustiranje, udeleženci delavnice prejeli pred pričetkom.

S kom drugim naj bi se udeleženci Lidlove vinske delavnice podali po poti dobrih vin kot z vinsko strokovnjakinjo, sommelierko 3. stopnje in vinsko akademkinjo Miro Šemić? Z bogatim znanjem o vinu in gastronomiji ter dolgoletnimi izkušnjami, ki jo – ne le v slovenskem, pač pa tudi v svetovnem merilu – postavljajo v sam vrh sommelierstva, vedno navduši vse ljubitelje dobre hrane in žlahtne kapljice. Nič drugače ni bilo na Lidlovi virtualni delavnici »Po poti dobrih vin«, kjer se je Mira Šemić skupaj z udeleženci sprehodila po čudovitih evropskih vinskih pokrajinah in jim predstavila izbrana vina: »Slovenija je v zadnjih letih doživela pravi preporod s talentiranimi kuharskimi mojstri, številnimi novimi restavracijami in vrhunskimi vini. V Lidlu Slovenija v sodelovanju z Miro Šemić že več let skrbno razvijamo vinsko ponudbo, vina z oznako »Mira priporoča« pa so v očeh kupcev postala sinonim za kakovost. Hkrati posebno skrb namenjamo širjenju znanja in zavesti o kulturi pitja vin – izjemno priljubljena vinska delavnica je ena od številnih aktivnosti na tem področju,« je dejala Anita Srac, vodja področja marketing v Lidlu Slovenija.

V ospredju šest kakovostnih slovenskih, italijanskih in španskih vin

Kot pravi Mira Šemić, za vsako vino obstaja priložnost in vinska delavnica se je izkazala za prav to – za odlično priložnost, kjer so lahko udeleženci podrobneje spoznali šest kakovostnih slovenskih, italijanskih in španskih vin. Da je bila gurmanska izkušnja res nepozabna, je poskrbel Lidl Slovenija, ko je pred dogodkom vse udeležence razveselil s prav posebno dostavo na dom. Vsi prisotni so prejeli vina, o katerih je tekla beseda, pa tudi košaro prvovrstnih Milbona sirov, mesnin Naše nam paše in ostalih Lidlovih dobrot, pripravljenih za degustacijo med delavnico.

Mira Šemić je delavnico začela s predstavitvijo italijanskega suhega belega vina Terre Siciliane Vermentino, dišečega in evokativnega vina, ki nastaja v vinskih kleteh izkušenih sicilijanskih vinarjev. Nato je obiskovalce popeljala v Slovenijo. Najprej so dodobra spoznali suho belo vino izpod rok Mladega vinarja Slovenije 2021 Jakoba Bizjaka. »Chardonnay Domačije Bizjak je sveže in sadno vino, čigar vsak požirek je poln trajnega pookusa, razvaja pa nas tudi z aromami banane in ananasa,« užitka ob okušanju ni skrivala Mira. Na vrsto je prišlo drugo slovensko vino, suhi rdeči Modri pinot iz Vipave z obstojno in elegantno aromo ter dolgim in bogatim pookusom. Po raziskovanju Italije in Slovenije, je bil čas za obisk severne Španije, province Rioja, kjer so udeleženci delavnice preizkusili tamkajšnje suho rdeče vino Rioja 5 oros Crianza.

Na delavnici poleg degustacije vin in hrane ni manjkalo koristnih vinskih nasvetov

»Rioja 5 oros Crianza je vino, idealno za uživanje ob številnih jedeh, ne samo ob znanih specialitetah španske kuhinje. Izvrstno se na primer poda k zorjenim sirom, kot so manchego, asiago ali starani cheddar. Rdeča vina se sicer zaradi nižje kisline in izraženih taninov ne marajo z močno slanostjo sira in po navadi v ustih naredijo oster, neprijeten metalni okus. A pri sadnem, pitnem rdečem vinu, kot je Crianza, to zaradi mehkih taninov in prijetne svežine ne bo težava,« se je o španskem vinu razgovorila Mira Šemić.

Proti koncu delavnice so obiskovalci potovanje zaokrožili; najprej s postankom v italijanski Puglii, kjer so degustirali suho rdeče vino Puglia Nero di Troia, pot pa zaključili tam, kjer je najlepše – doma. Za zadnje vino predavanja je Mira namreč izbrala polsuhi beli Traminec iz Radgonskih goric, »ki je intenzivnega vonja in spominja na divje vrtnice. Je širokega telesa, z dolgim odhodom. S pravo harmonijo v okusu, ki se zrcali na zadovoljnih obrazih, ko srknejo požirek in ga pustijo spolzeti po grlu,« je s svojimi strokovnimi, a hkrati poetičnimi opisi predavanje zaključila Mira Šemić.

Več informacij:

Spletna stran: https://www.lidl.si/vinoteka

Vinski katalog Po poti dobrih vin: https://www.lidl.si/sl/katalog/lidl-po-poti-dobrih-vin/view/flyer/page/1

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports