ZAKAJ JE TRAJNOSTNO PRIDELOVANJE KAKAVA POMEMBNO
Okoli 40 % svetovne pridelave kakava izhaja s Slonokoščene obale, ki je tako največja pridelovalka kakava na svetu. V državi je vsak četrti prebivalec neposredno ali posredno odvisen od pridelave kakavovih zrn, skupaj kar šest milijonov ljudi živi od pridelave kakava.
Največ kakava zraste v malih družinskih nasadih, kjer kmetje po letih pridelovanja z zastarelimi metodami pridelave niso mogli več dosegati dobička, potrebnega za zagotavljanja preživetja družin. Posledica je bilo nezakonito krčenje območja deževnih gozdov za nove nasade in s tem uničevanje življenjskega prostora mnogih vrst.
Za trajno ohranitev tal in deževnega gozda ter hkrati zagotovitev zadostnega pridelka se morajo pridelovalci kakava seznaniti s sodobnimi metodami pridelovanja. Izobraževanja jim omogočajo tudi nadaljnje uspešno gospodarjenje in doprinos k trajnostnemu zadovoljevanju globalnih potreb po kakavu.
S projektom PROCACAO dokazujemo, da sta lahko kmetijstvo in varstvo okolja tudi pri pridelovanju surovin, kot je kakav, tesno povezana. Skupina Lidl s tem pomembno prispeva k spodbujanju trajnostne pridelave kakava.